Για τη μεγάλη βολή  η Μαγκούλια στη Σόφια

Σήμερα στις 17.30 αναχωρεί αεροπορικώς για τη Σόφια μαζί με την ελληνική αποστολή η Μαρία Μαγκούλια, από τις σημαντικότερες πια Ελληνίδες σφαιροβόλους, ώστε να συμμετάσχει αύριο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου για την κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων (Κ20).

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις της αθλήτριας από την Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000 στην κατηγορία Κορασίδων και Νεανίδων το 2017, καθιστούν πια επιτακτική την ανάγκη να έχει όσο γίνεται περισσότερες παρουσίες και σε διοργανώσεις στο εξωτερικό.  Πάντως η διοργάνωση της Βουλγαρίας, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν στην Asics Arena ,γνωστή παλαιότερα ως Festivalna, έχουν ενδιαφέρον για τον ελληνικό στίβο ως προάγγελος της ακόμα μεγαλύτερης προσπάθειας από τους αθλητές μας για πρόκριση και σε διοργανώσεις του ανοικτού.

Ας μην ξεχνάμε πως από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου στο Τάμπερε της Φινλανδίας θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας, με τον ΣΕΓΑΣ να στοχεύει σε πολλές συμμετοχές και διακρίσεις.
Η Μαρία Μαγκούλια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών, θ’ αγωνιστεί σε απευθείας τελικό της σφαιροβολίας το Σάββατο 14.00 για ένα πλασάρισμα ψηλά και γιατί όχι την κατάκτηση μεταλλίου.  

Στη βουλγαρική πρωτεύουσα άλλωστε θα εκπροσωπηθούν και οι δεκαεφτά χώρες-μέλη της Βαλκανικής Ομοσπονδίας με έντονο το στοιχείο του συναγωνισμού. Λόγω της συμμετοχής της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, η αθλήτριά μας από την Κάλυμνο δεν θα παραστεί στην εκδήλωση σήμερα στο ΣΕΦ για τη βράβευση των καλύτερων του 2017 από τον ΣΕΓΑΣ.

Το στάδιο όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες αύριο
Το στάδιο όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες αύριο

Η Μαρία Μαγκούλια είναι ανάμεσα στις κορυφαίες όχι μόνο βάσει της κρίσης των ειδικών αλλά και του φίλαθλου κόσμου, αφού αναδείχθηκε η καλύτερη μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, για την κατηγορία Κορασίδων τη χρονιά που πέρασε.