Ταξίδι του δημάρχου Νισύρου σε Αθήνα και Ρόδο

Ταξίδι του δημάρχου Νισύρου σε Αθήνα και Ρόδο

Ταξίδι του δημάρχου Νισύρου σε Αθήνα και Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 198 ΦΟΡΕΣ

Την Αθήνα και τη Ρόδο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κος Χριστοφής Κορωναίος από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου έως και την Δευτέρα 5 Φλεβάρη 2018.

Την Τετάρτη στην Αθήνα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση διάρκειας τριών ωρών στα γραφεία της ΜΟΔ (Μονάδα Διαχείρισης Δημοσίων Έργων) και έγινε εκτενής συζήτηση για τα έργα τα οποία θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Στο πρώτο μέρος της συνάντησης ήταν παρών και εκπρόσωπος του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) όπου έγινε ανάλυση του πρώτου παραδοτέου για το έργο της Αφαλάτωσης από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος μετέβηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου είχε δίωρη συνάντηση με το επιτελείο της ΜΟΜΚΑ η οποία διαχειρίζεται το έργο τσιμεντόστρωσης του δρόμου από το Παλιόκαστρο έως το ηφαίστειο και έγινε προγραμματισμός για τον τρόπο ανάθεσης και κατασκευής του. Ο δήμαρχος παρέλαβε την υπογεγραμμένη προγραμματική σύμβαση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Πάνο Καμμένο και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.
Την Πέμπτη ο δήμαρχος είχε συνάντηση για το θέμα του διαγωνισμού για την επισκευή και λειτουργία των Δημοτικών Ιαματικών Λουτρών Μανδρακίου Νισύρου. Επίσης τα θέματα που συζητήθηκαν και στα οποία αναμένονται αποφάσεις είναι η ιδιοκτησία του κτηρίου της Αποστολίδενας και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δημοτικού Σχολείου Μανδρακίου Νισύρου το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο στο υποθηκοφυλακείο του Δήμου.

Συνάντηση είχε επίσης στο Υπουργείο Οικονομικών με τη διευθύντρια της διεύθυνσης τελωνείων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το επιτελείο της για τη λειτουργία του Τελωνείου στη Νίσυρο και της Πύλης Εισόδου. Η διαδικασία για την επαναλειτουργία του τελωνείου έχει ήδη ξεκινήσει.

Την Παρασκευή το πρωί είχε συνάντηση μιάς ώρας με τον Υφυπουργό νησιωτικής πολιτικής κύριο Νεκτάριο Σαντορινιό. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη Νίσυρο και σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υφυπουργό.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος επισκέφθηκε την πρεσβεία της Σλοβακίας όπου είχε συνάντηση με την πρέσβειρα της Σλοβακίας. Το θέμα συνάντησης αφορούσε τα Ιαματικά Λουτρά και το ενδιαφέρον που έδειξε η Σλοβακία να λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην επισκευή και λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών.
Συναντήσεις είχε στη συνέχεια στα γραφεία του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου με την διευθύντρια και το επιτελείο της και συζήτησαν για την επίσκεψη ομάδας Ρώσων τουριστικών πρακτόρων στη Νίσυρο αρχές Ιουνίου και στη συνεργασία του Δήμου για την αύξηση των Ρώσων επισκεπτών στο νησί.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος είχε συνάντηση με τεχνικό γραφείο για την εγκατάσταση υποδομών στο ηφαίστειο και στο λιμάνι για τους επισκέπτες του ηφαιστείου.
Το Σάββατο ο δήμαρχος συναντήθηκε επίσης με τεχνική εταιρία που ασχολείται με τον βιολογικό καθαρισμό και του παραδόθηκε η επικαιροποιημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του νέου βιολογικού καθαρισμού.
Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος ταξίδεψε στη Ρόδο όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο από τον οποίο ζήτησε την χρηματοδότηση μιας νέας μονάδας αφαλάτωσης η οποία θα περιληφθεί στην επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού της περιφέρειας. Στη συνέχεια είχε συναντήσεις με τον αντι-περιφερειάρχη κύριο Φιλήμωνα Ζαννετίδη, με τον κτηνίατρο της περιφέρειας κύριο Οικονομίδη, με μηχανικούς στην τεχνική υπηρεσία της περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και με τον διευθυντή του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δωδεκανήσου για θέματα που αφορούν τη Νίσυρο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης