Κάθειρξη 8 ετών σε 26χρονο Αλβανό για μεταφορά κοκαΐνης

Ποινή κάθειρξης 8 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 26χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος «έβαλε» 17χρονη να μεταφέρει για λογαριασμό του κοκαΐνη από την Αθήνα στη Ρόδο!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πέρυσι τον Απρίλιο από την αστυνομία και χθες στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε ο 26χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και προμήθειας, όπου και κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή. Συνήγορος υπεράσπισης για τον αλλοδαπό παραστάθηκε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής ενώ σε ότι αφορά την ανήλικη η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς αυτήν και θα δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Η σύλληψη της 17χρονης Ελληνίδας έγινε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 το πρωί, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.
Πραγματοποιήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στην 17χρονη που είχε αφιχθεί στο νησί με πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος και βρέθηκε στην κατοχή της, μεταξύ άλλων, μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους (50,7) γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε ότι η ανήλικη μετέφερε την κοκαΐνη για λογαριασμό του 26χρονου Αλβανού.
Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και η 17χρονη συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμό ραντεβού συνάντησης στην πόλη της Ρόδου, όπου εμφανίστηκε ο 26χρονος, ο οποίος μετά την παραλαβή της κοκαΐνης συνελήφθη.
Η ποσότητα της κοκαΐνης, καθώς και τα επιπλέον πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία άσκησε διώξεις σε βάρος τους και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.
Σημειώνεται πως επειδή η 17χρονη ήταν ανήλικη, οι αστυνομικοί  σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος των γονιών της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.