Με …άρωμα Δωδεκανήσου στο ΣΕΦ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα γίνει το σήμερα και αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, θα λάβουν μέρος 638 Άνδρες και 470 Γυναίκες, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει και δύο κούρσες 60 μ. ΠΠ/ΠΚ Α’. 
Ύστερα από την επεξεργασία των δηλώσεων, έγινε γνωστό πως δεν θα γίνει προκριματικός στον Ύψος Ανδρών και το Ύψος Γυναικών και οι αθλητές και αθλήτριες θα παρουσιαστούν στην αίθουσα κλήσεως απευθείας το απόγευμα.

Οι Δωδεκανήσιοι
Συμμετοχές θα υπάρξουν και από τα Δωδεκάνησα με προοπτικές σε κάποια αγωνίσματα, ακόμα και για μετάλλιο.
Αναλυτικά: 
Άνδρες
Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Σταματίου) 60μ., 4χ400
Ανδρέας Καλαθενός (ΑΟ Σταματίου) 60μ., 200μ.
Διονύσης Ζήκας (ΑΟ Σταματίου) 200μ., 400μ., 4χ400
Γεώργιος Εργάς (ΑΟ Σταματίου) 400μ., 4χ400
Σάββας Ρούσσος (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 400μ.
Κωνσταντίνος Καμπάνης (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 60μ. μ’ εμπόδια
Νικόλαος Πιννής (ΑΟ Σταματίου) 60μ. μ’ εμπόδια
Δημήτριος Καραγιάννης (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) επί κοντώ
Νικόλαος Κατραμάδος (ΓΣΝ Λέρου) τριπλούν
Νικόλαος Ρουσούλης (ΑΟ Σταματίου) 4χ400

Γυναίκες
Γεωργία Παραστατίδου (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου) 200μ., 400μ.
Παρασκευή Λουκίσσα (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου) 400μ.
Νεφέλη Ράμμου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 60μ. μ’ εμπόδια
Κλέλια Θεοδώρου (ΑΟ Σταματίου) πένταθλο

Ροδίτες σε άλλους συλλόγους
Ιωάννης Λογοθέτης (ΓΣ Κηφισιάς) 400μ.
Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) 60μ.
Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) 60μ.
Αγωνίσματα που διεξάγονται απ’ ευθείας σε τελικό
Επιβεβαίωση συμμετοχής αθλητή 1:15 πριν την ώρα έναρξης του αγωνίσματος. Για τα αγωνίσματα του Άλματος Επί Κοντώ και του Άλματος σε Ύψος 1:30 πριν την ώρα έναρξης του αγωνίσματος.
Κλείσιμο πινακίου 1:00 πριν την έναρξη του αγωνίσματος. Για τα αγωνίσματα του Άλματος Επί Κοντώ και Άλματος σε Ύψος 1:15.
Ενημέρωση του Τεχνικού Διευθυντή Αγώνων ή του Υπεύθυνου της Υπηρεσίας του ΣΕΓΑΣ 45’ πριν την έναρξη του αγωνίσματος για αθλητές που δεν παρουσιάστηκαν (DNS).

*Για τα αγωνίσματα των 1.500μ, 3.000μ., 3.000μ./5.000μ. Βάδην και 4Χ400μ. που θα γίνουν απευθείας τελικοί, οι εκπρόσωποι των σωματείων ή αυτοπροσώπως οι ίδιοι οι αθλητές-τριες, με ταυτόχρονη προσκόμιση του δελτίου αθλητικής ιδιότητας, θα πρέπει να προβούν στην επιβεβαίωση της δήλωσης συμμετοχής στην αίθουσα κλήσης με την έναρξη του απογευματινού προγράμματος και όχι αργότερα από τις ώρες που αναφέρονται στον παρακάτω πινάκα.

Αγώνισμα    Προθεσμία για επιβεβαίωση συμμετοχής
      
3.000μ.                      14:00
3.000μ. & 
5.000μ. Βάδην          15:15
1.500μ.                      17:00
4Χ400μ.                     17:30

Αγωνιστική στολή
Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να φορούν και να αγωνίζονται μόνο με την επίσημη στολή (φανέλα, σορτς και κάλτσες) του συλλόγου στον οποίο ανήκουν. Οι υπεύθυνοι των συλλόγων θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι Κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) που αφορούν τη Διαφήμιση θα εφαρμόζονται. 
Στην περίπτωση που η αγωνιστική εμφάνιση συλλόγου δεν είναι σύμφωνα με όσα ορίζουν οι Κανονισμοί, οι υπεύθυνοι των συλλόγων με δική τους ευθύνη και πριν την είσοδο των αθλητών στην Αίθουσα Κλήσης, θα πρέπει να φροντίσουν να καλύψουν τα μέρη εκείνα της στολής που είναι αντίθετα με τον κανονισμό με κατάλληλο υλικό το οποίο κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα αποκολλάται.
Στους αθλητές-τριες που η στολή είναι διαφορετική από αύτη της επίσημης στολής του συλλόγου τους ή δεν συμμορφώνονται με όσα αναφέρονται παραπάνω για τη διαφήμιση δεν θα τους επιτρέπεται να αγωνιστούν.

Στα φαβορί η Σπανουδάκη  και η Μπερν
Τα αγωνίσματα των γυναικών και φέτος αναμένεται να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις. Μια από τις παρουσίες που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτή της Μαρίας Μπελιμπασάκη. Η έμπειρη αθλήτρια επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, σε ένα αγώνισμα, όπου διακρίθηκε ως κορασίδα, τα 400 μέτρα. Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία από την αρχή της σεζόν επικέντρωσε την προπόνηση της στο συγκεκριμένο αγώνισμα, οπότε έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε μια καλή παρουσία. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι πρόκειται για την κορυφαία 200άρα των τελευταίων ετών. Στα 400 μ. θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τόσο η Ίρις Γεράση, όσο και η Άννα Κιάφα.

Η Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη ξεκίνησε τη χρονιά στη Ρέιμς όπου έκανε τρεις κούρσες στα 60 μ. με την καλύτερη στα 7.34. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το ατομικό της 7.30, επίδοση που αν καταφέρει να προσεγγίσει θα αποτελεί και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Στην ίδια απόσταση ξεχωρίζει και η Αλάνα Μπερν (ξεκίνησε από τον ΓΑΣ Υγεία Ρόδου), που σημείωσε φέτος 7.42. Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως βρίσκεται η Κέλυ Σαμάνη, που πριν μία εβδομάδα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (7.46), αλλά και η Κατερίνα Σαρρή (7.63).

Η Ειρήνη Βασιλείου επέλεξε να κάνει ένα πέρασμα από τη χειμερινή σεζόν, ωστόσο, στον προγραμματισμό της δεν ήταν οι εμφανίσεις στα 400 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια θα είναι στο ΣΕΦ, προκειμένου να κάνει 200 μ. με στόχο τη νίκη και μια επίδοση καλύτερη από το 24.35, που πέτυχε φέτος στο ίδιο στάδιο.

Τα 60 μ. εμπ. γυναικών αποτελούν τα τελευταία χρόνια υπόθεση της Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η πρωταθλήτρια των εμποδίων διεκδικεί φέτος το έκτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, προκειμένου να γίνει η αθλήτρια με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της διοργάνωσης στο αγώνισμα. Βασικός στόχος της 26χρονης είναι να πετύχει χρόνο καλύτερο από το φετινό της 8.24 κι αν είναι δυνατό να προσεγγίσει μια επίδοση στο όριο (8.14) για το Παγκόσμιο κλειστού. Με ενδιαφέρον αναμένεται στην ίδια απόσταση, η Νεανίδα Πασχαλίνα Παπαδοπούλου με 8.81.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου φαίνεται πως θα έχει τον πρώτο λόγο στα 800 μ., σε μια κούρσα όπου θα τρέξουν μεταξύ άλλων οι Ελένη Λευκοπούλου και Ελπίδα Τόκα, ενώ στα 1.500 μ. η Ανθή Κυριακοπούλου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την περσινή της νίκη. Σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού επιστρέφει μετά την πολύχρονη απουσία της και η Αθηνά Κοΐνη, που φέτος διένυσε τα 1.500 μ. σε 4.33.45. Η Αναστασία Καρακατσάνη θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση για φέτος σε κλειστό στίβο, στα 3.000 μέτρα, εκεί όπου θα τρέξει και η νέα κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Κορασίδων Δάφνη - Ευτυχία Λαβασά.

Η Ελένη Πόλακ φαντάζει ως το φαβορί για τη νίκη στο επί κοντώ των γυναικών, δεδομένο του ότι προέρχεται από την εμφάνιση στη Μοντεβίλ και το άλμα στα 4,42 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Στέλλα Λεδάκη, που έχει φετινό 4,20 μ. και μεγάλη εμπειρία, αλλά και τις Κατερίνα Βαγενά (4,10 μ.), Αριάδνη Αδαμοπούλου (4,00 μ.) και Μυρτώ Κασσωτάκη.

Η Λίλη Αλεξούλη θα μπει στον αγώνα με στόχο να βελτιώσει το φετινό της 6,29 μ. και να κυνηγήσει επιδόσεις κοντά στα 6,50 μέτρα. Στο τριπλούν η Χριστίνα Αλβερτσιάν φαίνεται να έχει το προβάδισμα, ενώ στο ύψος Ρέτζιου και Βαγγέλη φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο. Στο βάδην ξεχωρίζουν αρκετές αθλήτριες, ωστόσο η Πένυ Τσινοπούλου φαίνεται πως είναι το βασικό φαβορί για τη νίκη.
Στο πένταθλο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία μιας Κορασίδας, της Μαργαρίτας Τσουκαλά, που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο στις φετινές της εμφανίσεις στα ατομικά αγωνίσματα, όσο και τα προηγούμενα χρόνια.