Σε διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών η Περιφέρεια

Στην 5η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 10 έως 12 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo στα Σπάτα, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος η περιφέρεια θα ενοικιάσει χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθούν οι παραγωγοί από τα νησιά μας που θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Ο χώρος που θα ενοικιαστεί θα είναι έκτασης 95 τ.μ. και σε αυτόν θα κατασκευαστούν 27 περίπτερα πλήρως εξοπλισμένα που θα καλύψουν τις ανάγκες των συμμετεχόντων ενώ θα υπάρξει και εκπροσώπηση από την περιφερειακή αρχή.

Πέρσι στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν 17 παραγωγοί τοπικών προϊόντων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων οι οποίοι εκπροσώπησαν συνολικά δέκα νησιά.

Η FoodExpo απευθύνεται σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται για πώληση χονδρικής αλλά και εξαγωγές, καθώς στο πλαίσιο της έκθεσης οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις.

Κατά την περσινή διοργάνωση τη δική της γαστρονομική νότα έδωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Νίκο Χριστοφόρου, η οποία μαγείρεψε με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, μοναδικά πιάτα του Νοτίου Αιγαίου, καθιστώντας "κοινωνούς" των γεύσεών τους, τους παρευρισκόμενους εκθέτες και επισκέπτες.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε εχτές, σημειώνοντας μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών του χώρου της εστίασης και εμπόρων.