Κρίθηκαν ένοχοι για τις  διαρρήξεις σε επιχειρήσεις

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 34χρονος και 38χρονος  οι οποίοι κατηγορούνται για διαρρήξεις επιχειρήσεων στα περίχωρα της πόλης της Ρόδου.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από τις αστυνομικές αρχές το Μάιο του 2013 και εκδικάστηκε προχθές από το δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σεβαστιανού Κούρκουλου, μετέτρεψε την κατηγορία σε απλές κλοπές κατ’ εξακολούθηση και επέβαλε ποινή φυλάκισης  25 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων τις οποίες φέρονται να διέπραξαν από τον Απρίλιο έως και το Μάιο του 2013.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προσήγαγαν στις 15 Μαΐου 2013 το απόγευμα τους κατηγορούμενους οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι, το χρονικό διάστημα από 29-04 έως 01-05-2013 στην πόλη της Ρόδου, διέρρηξαν συνολικά πέντε επιχειρήσεις (αναψυκτήριο, μεταφορική εταιρεία, εταιρία οδικής βοήθειας, πρατήριο υγρών καυσίμων, κατάστημα οπωρολαχανικών) αφαιρώντας χρηματικά ποσά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν οι φορητοί υπολογιστές, οι οποίοι κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο.