Καταδικάστηκε εργολάβος για  υπεξαίρεση ποσού 55.000 ευρώ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισε 52χρονος εργολάβος από την Κω, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση ποσού 55.000 ευρώ από τον ξάδελφό του!

Η υπόθεση αφορά την οικοδομή που ανέλαβε να χτίσει ο 52χρονος για λογαριασμό του ξαδέλφου του που διέμενε στο εξωτερικό και για την οποία φέρεται να πήρε χρήματα για να την παραδώσει με το κλειδί στο χέρι, κάτι που τελικά δεν έγινε αφού ο ξάδελφος κλήθηκε να πληρώσει επιπλέον το ποσό των 55.000 ευρώ.

Η δίκη έγινε προχθές το μεσημέρι και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Χατζηάμαλλου, έκρινε ένοχο τον 52χρονο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, όλα ξεκίνησαν με τη μήνυση που υπέβαλε ο ξάδελφος του 52χρονου ο οποίος έχει προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια με την κατάθεση αγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2008 ο 52χρονος ανέλαβε την επίβλεψη της ανέγερσης και αποπεράτωσης της οικοδομής του ξαδέλφου του που διέμενε στο εξωτερικό, στον Καναδά. Είχε λοιπόν αναλάβει να καλύψει με τα χρήματα που θα του έστελνε ο ξάδελφο του, όλα τα έξοδα (πληρωμές συνεργείων, ΙΚΑ κ.α.) που θα προέκυπταν για την οικοδομή και την πλήρως ολοκλήρωση της.

Ο ξάδελφος κατέβαλλε συνολικά το ποσό των 280.700 ευρώ με τα οποία χρήματα τον είχε διαβεβαιώσει ο 52χρονος ότι είχε αποπερατωθεί πλήρως η οικοδομή του και δεν υφίστατο οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα σχετικά με αυτή. Όμως ο ξάδελφος χρειάστηκε να καταβάλλει το ποσό των 55.970 ευρώ, εκ των οποίων 11.033 ευρώ για εργατικές εισφορές προς το ΙΚΑ, 2.500 ευρώ για εργασίες ελαιοχρωματισμού, 4000 ευρώ για υδραυλικές εργασίες, 13.436 ευρώ για την αγορά ειδών υγιεινής και 20.500 ευρώ για αγορά και τοποθέτηση συστήματος ψύξης – θέρμανσης.