Για κατάστημα 33,70 τετραγωνικών το μίσθωμα έφτασε στα...4.850 ευρώ!

Με μίσθωμα που έφθασε τα 4850 ευρώ (!) και μία πλειάδα ενδιαφερομένων, κατοχυρώθηκε τελικά στην Εταιρία «Εστίαση Καλλιθέας & ΣΙΑ Ε.Ε.» που πλειοδότησε, το μικρό αναψυκτήριο που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας (σ.σ. πίσω από την πιάτσα των ταξί στο Μανδράκι).

Συγκεκριμένα, χθες, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, το πρωί, διενεργήθηκε ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου αυτού που ανήκει στα εμπορικά ακίνητα του Δήμου της Ρόδου και έχει παραχωρηθεί στη ΔΕΡΜΑΕ.

Αίσθηση ασφαλώς προκαλεί το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε για τη μίσθωση αυτού του μικρού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος αφού στο διαγωνισμό συμμετείχαν 19 ενδιαφερόμενοι-όσοι δηλαδή είχαν καταθέσει και φακέλους-από τους οποίους οι 6 ήταν Εταιρίες και οι 13 φυσικά πρόσωπα.

Κάτι άλλο που καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον για το αναψυκτήριο, είναι ότι η τιμή εκκίνησης για το μηνιαίο μίσθωμα είχε οριστεί από τη ΔΕΡΜΑΕ στα 1000 ευρώ και έφθασε τα 4850 ευρώ! Μάλιστα, πολλοί από τους ενδιαφερόμενους χθες…δεν πρόλαβαν να μιλήσουν αφού αμέσως είχε φθάσει στα 2000 ευρώ και μετά στην τιμή που κατοχυρώθηκε. Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία διήρκεσε περί τα είκοσι λεπτά.

Το αναψυκτήριο αυτό είναι συνολικού εμβαδού 33,70 τ.μ., ωστόσο με δικαίωμα διάθεσης στον ενοικιαστή κοινόχρηστου χώρου 29 τ.μ., κάτι που έχει εγκριθεί σε πρώτη φάση από την αρχαιολογική υπηρεσία. Εξυπακούεται, όμως, ότι θα πρέπει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία.

Βέβαια, η διάθεση του κοινόχρηστου χώρου και το σημείο στο οποίο βρίσκεται το κατάστημα μπορούν να εξηγήσουν το αυξημένο ενδιαφέρον αφού πρόκειται για έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου τη πόλης, δίπλα ακριβώς στους μικροπωλητές, πίσω από την πιάτσα των ταξί και μια «ανάσα» από τους μύλους και τη μαρίνα Μανδρακίου ενώ εκεί υπάρχουν και κάποιες θέσεις ζωγράφων.  Πολλά στοιχεία, δηλαδή, που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η όψη που παρουσιάζει σήμερα το μικρό αυτό ακίνητο δεν είναι, βέβαια, και η καλύτερη, ωστόσο η σύμβαση προβλέπει ότι στις υποχρεώσεις του ενοικιαστή είναι να κάνει με δική τους επιβάρυνση όποιες εργασίες κρίνονται απαραίτητες για να το καταστήσει λειτουργικό, να το συντηρεί και βέβαια η καλή χρήση του. Ακόμη, ο ενοικιαστής θα πρέπει να καταβάλει μπροστά το μίσθωμα ενός χρόνου ως εγγύηση, δηλαδή περί τα 60 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος, η Εταιρία που πλειοδότησε φέρεται να είναι συμφερόντων των ενοικιαστών του «Ακταίον».