Το ποσό των 30 εκατομμυρίων από τα στοιχηματικά κέρδη θα αποδίδεται ετησίως στην ΕΠΟ!

Ένα σπουδαίο νέο, το οποίο θα βγάλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδά του, ανακοίνωσε χθες στους παράγοντες των σωματείων της Δωδεκανήσου, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσής τους, ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης. Ο επικεφαλής της Ένωσης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ είχε αναφερθεί εδώ και αρκετό καιρό στη βούληση της διοίκησης του Βαγγέλη Γραμμένου, να εκπονήσει σχέδιο που θα εξασφάλιζε τη σταθερής χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και κυρίως, των γεωγραφικά «δύσκολων» Ενώσεων.

 Από χθες οι παράγοντες των σωματείων είναι ενήμεροι για τις λεπτομέρειες και έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Διακοφώτης, το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Φεβρουάριο, προβλέπει την ετήσια επιχορήγηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού με ποσό το οποίο θα αντιστοιχεί στο 5 τοις εκατό επί των κερδών των παικτών σε όλες τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, καθώς η ΕΠΟ κατάφερε να εξασφαλίσει για τις ανάγκες του το μισό από το παραπάνω συνολικό ποσό, συνεπώς στο ταμείο της θα μπαίνουν κάθε χρόνο περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ!

 Ο πρώτος στόχος της ΕΠΣΔ είναι να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος της διαιτησίας, κάτι που αν πράξει, θα προσφέρει στα σωματεία της δύναμής της μία πραγματικά σημαντική, μεγάλη έμμεση επιχορήγηση.

 Αν στα παραπάνω συνυπολογιστεί η διατήρηση της συνεργασίας, σε επίπεδο χορηγιών, με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, με την ΑΝΕΚ στη γραμμή της Καρπάθου και με τις αεροπορικές εταιρείες Aegean και Sky, που πιθανώς να ενισχυθούν περαιτέρω, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το οικονομικό περιβάλλον αλλάζει για τα σωματεία εντυπωσιακά προς το καλύτερο.