Στην έκθεση του Μιλάνου  η γαστρονομία των νησιών

Τον πλούτο της γαστρονομίας των νησιών μας θα παρουσιάσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Μιλάνου που διεξάγεται σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα στην έκθεση ΒΙΤ στο πλαίσιο της «Food tourism day» μίας ειδικής θεματικής κατά την οποία θα προβληθεί η γαστρονομία, η περιφέρειά μας θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κουζίνας με τη μεγάλη διατροφική αξία.

Ομιλήτρια σε αυτή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου θα είναι η επικεφαλής της επιτροπής «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» για το νότιο Αιγαίο και σύμβουλος του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, Χάιντι Λαζάνη.

Μέσα από την ομιλία της θα παρουσιαστούν οι σκοποί και στόχοι της περιφέρειας μέσα από τις δράσεις που οργάνωσε και διοργανώνει γύρω από τη γαστρονομία, ενώ θα γίνει αναφορά και στη συνεργασία όλων όσοι συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθεια της περιφέρειας για την κατάκτηση του τίτλου.

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια συμμετείχε και πέρσι στην έκθεση του Μιλάνου,  και μάλιστα τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων «μονοπώλησαν» το ενδιαφέρον του Ιταλικού κοινού και των επαγγελματιών του τουρισμού, καθώς το περίπτερο της ΠΝΑΙ δέχθηκε πλήθος επισκεπτών.

Τα μηνύματα από την Ιταλική τουριστική αγορά, που αποτελεί μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είναι και φέτος θετικά και μάλιστα αναμένεται άνοδος.

Ήδη από πέρσι με τη συμμετοχή της στην ΒΙΤ, η ΠΝΑΙ (η οποία ήταν και η μοναδική συμμετοχή ελληνικής Περιφέρειας), καλλιέργησε το έδαφος ώστε οι προορισμοί στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες να γίνουν ακόμη πιο γνωστοί και να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα σημαντικό μερίδιο των τουριστικών αφίξεων από την Ιταλία. 
 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το διάστημα από 11 έως 13 του μήνα διάστημα κατά το οποίο θα διαρκέσει η έκθεση, θα έχει δικό της περίπτερο στο οποίο θα φιλοξενηθούν και τουριστικοί επιχειρηματίες από τα νησιά, στοχεύοντας στην άρτια προβολή και παρουσία των νησιών της σε όλες τις βασικές τουριστικές αγορές. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τη διεθνή έκθεση του Μιλάνο, απ’ όπου τα μηνύματα για την Περιφέρειά μας είναι εξαιρετικά.

Στην έκθεση θα παραβρεθεί και η Roberta Garibaldi, η αν. καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Μπέργκαμο και πιστοποιημένη Πρέσβης της Διεθνούς Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού, η οποία τον προηγούμενο μήνα στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Αθήνα στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η περιφέρεια ήταν ομιλήτρια.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.