ΑΕΡΑ: Όπως τα ήθελε, έτσι της ήρθαν

Δύο ήταν τα ζητούμενα για την ΑΕΡΑ στο προχθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ελλιπή Ηρακλή Μαριτσών.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βαγγέλη Χοσάδα ήθελαν αφ’ ενός να «φτιάξουν» ψυχολογία ενόψει του αγώνα κυπέλλου που παίζουν την ερχόμενη Τετάρτη στην έδρα της Κατταβιάς, αφ’ ετέρου δε να μην καταγράψουν απώλειες ποδοσφαιριστών.

Εν τέλει, πέτυχαν και στα δύο. Η νίκη με 3-0 ήρθε με ξέσπασμα στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και μάλιστα χωρίς τον Μασάδο στην ενδεκάδα, ο οποίος  προφυλάχθηκε.

 Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν είχαν τις απαντήσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Ηρακλή, που σταματούσε τις όποιες απόπειρες των αντιπάλων της έξω από τη μεγάλη περιοχή της.

Πάντως, ακόμα κι αυτή η φλύαρη και ανούσια υπεροχή απέφερε τρεις καλές ευκαιρίες τους Αφαντενούς, οι οποίοι απείλησαν με το σουτ του Μαλλιάκα στο 5’ (μπλόκαρε ο Σκυλλάς), μ’ ένα ακόμα του Νικολή στο 7’ (απέκρουσε ο Σκυλλάς) και με την άστοχη κεφαλιά του Λόη στο 34’.

 Όση αποτελεσματικότητα τους έλειψε στο πρώτο, τόσο είχαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος.

 Στο 51’ ο Μαλλιάκας «έγραψε» το 1-0 με έξοχο μακρινό σουτ και… αυτό ήταν. Οι Μαριτσενοί αποσυντονίστηκαν, στο 54’ ο Φιάμπολης αξιοποίησε με κεφαλιά τη σέντρα του Δανά για το 2-0 και στο 64’, ο Στεφανής έγραψε τον επίλογο, διαμορφώνοντας με πλασέ, έπειτα από μπαλιά του Πλύγκου, το τελικό 3-0.

 Ο Ηρακλής πάλεψε για το γκολ της τιμής και θα το σημείωνε, αν ο Βασιλώττος Χ. δεν έβλεπε την μπάλα να σταματάει, στο σουτ που επιχείρησε στο 86’, στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Απαρατήρητοι πέρασαν ο διαιτητής Τσοπανάκης και οι βοηθοί του Σταυρούλιας και Σαρρής.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΡΑ Δαρζέντας, Στελλάς, Γιαννακάκης, Μαλλιάκας, Πλύγκος Μ.Γ. (66’ Καλογήρου), Δανάς, Νικολής, Φιάμπολης (60’ Στεφανής), Λαουδίκος (60’ Πλύγκος Μ.), Λυριστής, Λόης.
Ηρακλής Μαριτσών 
Σκυλλάς (59’ Θέμελης), Παπαδημήτρης, Τσούφιος, Λενιού, Παπακωνσταντής, Μπιλιάς, Αμπελάς, Λερογιάννης, Βασιλώττος Χ. (89’ Σαββιδάκης), Βασιλώττος Ε., Αναγνώστου.