Κύκλοι διαλέξεων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου

To Σάββατο 17 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται ο Γ' κύκλος των διαλέξεων που διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών) και τον Δήμο Ρόδου, με τίτλο: «Έννοιες, Θεωρίες, Πράξεις στον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, την Κοινωνία».

Οι διαλέξεις αυτές περιλαμβάνονται στις δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης, μεταξύ του Πανεπιστήμιου και του Δήμου. Συνολικά, για το Α΄ εξάμηνο του 2018, έχουν προγραμματιστεί 5 βραδιές διαλέξεων και εργαστηρίων, το τρίτο Σάββατο κάθε μήνα.

Κοινός στόχος είναι να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ τοπικής κοινωνίας και Πανεπιστημίου, ώστε γνώση που παράγεται στο Πανεπιστήμιο να γίνει προσιτή σε όλους όσοι & όλες όσες ενδιαφέρονται.

Το προσεχές Σάββατο, ομιλητές θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και Αναπληρωτής Πρύτανης Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρος Συρόπουλος, με θέμα: "Αρχαίοι Έλληνες και Ξένες Γλώσσες. Πολιτισμικές επαφές και το θέμα της πολιτισμικής ταυτότητας στην αρχαία Ελλάδα" και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Σωτήρης Ντάλης, με θέμα: "Η έννοια της ισχύος στον σύγχρονο κόσμο. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο κόσμος".

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, στις 17 Φεβρουαρίου 2018, στις 18.30.