Από τη Νίσυρο κατάγεται ο νέος δικαστής της Νέας Υόρκης

Ένας Έλληνας δικηγόρος, που κατάγεται από τα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα από τη Νίσυρο, ο Μιχαήλ Ι. Χαρτοφύλλης, είναι ο μόνος Ελληνοαμερικανός που επέλεξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο για τη θέση του δικαστή του Πολιτικού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Χαρτοφύλλης, διατηρούσε επί τριάντα χρόνια, δική του δικηγορική εταιρεία στην Αστόρια, με την ονομασία «Νομικό Γραφείο Μιχαήλ Χαρτοφύλλη».

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη δημόσια ακρόαση στο Γραφείο Διοικητικών Δοκιμών και Ακροάσεων και συμμετείχαν οι εξής οκτώ: Lisa J. Friederwitzer και Lynn M. Leopold για το Οικογενειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, Michael J. Hartofilis, Marisol Martinez Alonso, Edwin I. Novillo, Jonathan H. Shim, Ann D. Thompson και Jeffrey M. Zimmerman για το Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Αμέσως μετά την τελετή, ο κ. Χαρτοφύλλης και οι επτά νεοδιορισθέντες δικαστές πήγαν Δημαρχειακό Μέγαρο για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υπογράφοντας όλα τα σχετικά έγγραφα.

Μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου, θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης και τη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Πηγή: thegreekobserver.com