Πέντε χρόνια σε 26χρονο για ληστεία χρυσοχοείου στη Ρόδο

Την ποινή φυλάκισης 5 ετών που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα για δύο κλοπές σε σπίτια και μία ληστεία σε χρυσοχοείο της Ρόδου, διατηρεί 26χρονος Πακιστανός ο οποίος, δεν εμφανίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και έτσι η έφεση του κρίθηκε ανυποστήριχτη.

Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός είχε καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το καλοκαίρι του 2016 μαζί με 40χρονη ΡΟΜΑ, οπότε και το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία από δύο ή περισσότερους δράστες, σε απλή κλοπή κατ’ εξακολούθηση για τον 26χρονο Πακιστανό στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και επίσης για απλή κλοπή έκρινε ένοχη και την 40χρονη ΡΟΜΑ καταδικάζοντας την σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο Πακιστανός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, η δίκη της υπόθεσης του σε δεύτερο βαθμό έγινε χθες ωστόσο καθώς δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη. Έτσι πλέον ο Πακιστανός θα πρέπει να εντοπιστεί για να εκτίσει την ποινή των 5 ετών που έχει καταδικαστεί. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Αύγουστο του 2015 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλάμβανε συνολικά πέντε άτομα. 

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνταν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της παραμέλησης εποπτείας ανήλικου, της αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος Πιο συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις αυτές είχαν συλληφθεί ο 26χρονος Πακιστανός και μια 35χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλάμβανε έναν ανήλικο ΡΟΜΑ 15 ετών, την 40χρονη αθίγγανη, έναν 41χρονο, και ακόμη δυο άτομα, οι οποίοι κατηγορούνταν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων εξακριβώθηκε ότι:
• Στις 23.07.2015 το μεσημέρι οι τρεις κατηγορούμενοι (15χρονος,  26χρονος και 40χρονη) μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε χρυσοχοείο ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στη Νέα Αγορά, και εκμεταλλευόμενοι την απουσία του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου, 29 δαχτυλίδια χρυσά 18 και 14 καρατίων αξίας περίπου 10.000 ευρώ, περίπου 20 ρολόγια αξίας κατά προσέγγιση 3.000 ευρώ.

• Στις 31.07.2015 στις 9 το πρωί οι δυο κατηγορούμενοι (15χρονος και 26χρονος) μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία ημεδαπού στην Ιαλυσό και αφού παραβίασαν μία ξύλινη συρταριέρα αφαίρεσαν 8 χρυσές αλυσίδες λαιμού, 6 χρυσά βραχιόλια, 6 χρυσές αλυσίδες χεριού, 3 χρυσά δαχτυλίδια και ένα ρολόι.

Ακολούθως οι δράστες των κλοπών παρέδωσαν τα κλοπιμαία στην 35χρονη, μητέρα του 15χρονου, η οποία τα πούλησε στον 41χρονο και σε δυο ακόμη άγνωστα άτομα, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.060 ευρώ το οποίο και μοιράστηκαν οι κατηγορούμενοι.