Καταδικάστηκε για πώληση ηρωίνης σε χωριό της Ρόδου

Ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 32χρονο που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω το καλοκαίρι του 2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε χωριό της Ρόδου, την ώρα που έδινε ποσότητα ηρωίνης σε 30χρονο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χαρίτου έκρινε ένοχο ως τοξικομανή τον 32χρονο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2015, το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ τον 32χρονο, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 το μεσημέρι όταν εντοπίστηκε μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ο 29χρονος τη στιγμή που πουλούσε ηρωίνη στον 30χρονο. 

Άμεσα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου που χειρίζονταν την υπόθεση επενέβησαν και τους ακινητοποίησαν, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του 26χρονου και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 155,4 γραμμαρίων
• Τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας 
• Κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ
• Σύνεργα συσκευασίας ναρκωτικών

Επίσης και ο 30χρονος εντοπίστηκε να κατέχει διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 29χρονου, ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν περίπου έναν χρόνο ο 29χρονος είχε κατηγορηθεί για παρόμοια υπόθεση και μάλιστα είχε συλληφθεί μαζί με τον πατέρα του για ναρκωτικά και οπλοκατοχή ενώ είχαν κατασχεθεί 2,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 3 μαχαίρια, 19 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου κ.α.