Κάθειρξη 10 ετών σε 32χρονο από το Εφετείο Δωδεκανήσου

«Στα μαλακά» έπεσε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 32χρονος Τούρκος που κατηγορούνται για τη μεταφορά μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος κατηγορούνταν για τη μεταφορά 13 αλλοδαπών το Φεβρουάριο του 2014 στην Κω και μάλιστα πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί συνολικά σε 24 έτη κάθειρξης, 4 μήνες φυλάκιση και 43.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο προχθές το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Γιάννη Μπαλαλή, και έκρινε τον 32χρονο Τούρκο ένοχο για τη μεταφορά μόνο ενός αλλοδαπού επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ του επέβαλε και φυλάκιση 8 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Η σύλληψη του 32χρονου έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 1η  Φεβρουαρίου 2014 όταν προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιπολία με το πλωτό του Λιμενικού ενημερώθηκε ότι στην ακτή «Λάμπη- Καρνάγιο» αποβιβάζονται λαθρομετανάστες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κω, το οποίο εντόπισε μέσω διόπτρας νυκτός, σε απόσταση 300μ., ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει στην ακτή ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα οι λιμενικοί επιχείρησαν από ξηράς και συνέλαβαν τον 32χρονο αλλοδαπό, φερόμενο ως διακινητή. Κατά τη διάρκεια ερευνών που ακολούθησαν στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν δεκατρείς (13) αλλοδαποί, οι οποίοι πιθανώς αποβιβάστηκαν από το ταχύπλοο σκάφος του 32χρονου και οι οποίοι παρεδόθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Κω.