«Οργασμός» έργων έρχεται στο ποδόσφαιρο της Δωδεκανήσου

Χρονιά-σταθμός θα είναι για το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο το 2018, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι έτοιμη να εκσυγχρονίσει μία σειρά γηπέδων, επιτρέποντας σε ουκ ολίγα σωματεία να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους. 

Η αρχή θα γίνει με τα γήπεδα Αφάντου και Έμπωνα, τα οποία θα αποκτήσουν, το αργότερο μέχρι το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, νέο συνθετικό τάπητα, ενώ σειρά θα πάρουν άμεσα το ενωσιακό γήπεδο στο Καρακόνερο, το προπονητήριο 9Χ9 στη Λειβάδα Αρχαγγέλου και το γήπεδο των Λειψών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Παναγιώτη Διακοφώτη, ο οποίος βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα βγουν στον «αέρα» επιπλέον διαγωνισμοί, ώστε να «πρασινίσουν» τα γήπεδα Λαέρμων, Δαματριάς, Απολακκιάς, Διμυλιάς, Καλάθου και το παλιό γήπεδο του Ανταγόρα στην Κω, με την προϋπόθεση πως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του. 

Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροφωτισμού σε δεκατέσσερα γήπεδα, ώστε να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή βραδινών προπονήσεων (όχι όμως και αγώνων). 

Τέλος, η Ένωση θα ζητήσει να της παραχωρήσει ο Δήμος Ρόδου το χωμάτινο γηπεδάκι που βρίσκεται πίσω από το ενωσιακό του Ε.Α.Κ., ώστε να μεριμνήσει για τη δημιουργία μίας επιπλέον ποδοσφαιρικής εγκατάστασης 9Χ9.