Ανησυχητικά τα όσα  διαδραματίζονται στα Ίμια

Σε εγρήγορση καλεί το ροδιακό λαό, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, Τάκης Πότσος με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή των Ιμίων αλλά και γενικότερα στο Αιγαίο και απορρέουν από την προκλητική στάση των Τούρκων.

Αναφερόμενος χτες στις τελευταίες εξελίξεις, μίλησε για τον τεράστιο ορυκτό πλούτο του Αιγαίου τον οποίο διεκδικούν και οι Τούρκοι, και πρόσθεσε ότι ούτε το ΝΑΤΟ αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα σύνορα της χώρας μας. Μεταξύ άλλων ο κ. Πότσος δήλωσε τα εξής:

«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή του Αιγαίου, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι σαν τομεακή επιτροπή νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε η πολιτική της κυβέρνησης να διαφέρει στα ζητήματα που έχουν να κάνουν εντός της χώρας με αυτά που έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική.

Ουσιαστικά και κυριολεκτικά όπως λειτουργεί αντιλαϊκά εντός των συνόρων, με αυτό τον τρόπο λειτουργεί και εκτός με αφορμή και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ το οποίο για εμάς είναι δευτερεύον, αλλά και με αφορμή τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο.

Επιβεβαιώνεται έτσι η απόφαση του 20ού συνεδρίου του ΚΚΕ και η θέση μας όλα αυτά τα χρόνια, ότι τα συμφέροντα τα οποία υπάρχουν στην περιοχή του Αιγαίου είναι μεγάλα, πολλά πιέζει και η αστική τάξη της χώρας μας για συνδιαχείριση αλλά και η αστική τάξη της Τουρκίας για να βάλει πόδι στο Αιγαίο, στον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή, όπως ακριβώς κάνει και στα ανατολικά της στη Συρία και στο Ιράκ.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι κανένα ΝΑΤΟ και καμία Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε τα σύνορα της χώρας μας αλλά ούτε όπως προπαγάνδιζαν όλες οι κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή, την ειρήνη στην περιοχή του Αιγαίου».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ανατροπής της πολιτικής η οποία όπως είπε δημιουργεί αυτά τα ζητήματα, λέγοντας και τα εξής: «Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη και στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης ότι φοβούνται για ατύχημα στην περιοχή.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο και αυτό πρέπει να καταλάβει καλά ο ροδιακός λαός και να βγάλει συμπεράσματα όταν κάποιοι πανηγύριζαν το πήγαινε έλα των νατοϊκών πλοίων στην περιοχή που τάχα θα σταματούσαν τις καραβιές των μεταναστών που θα έρχονταν στα νησιά.

Αυτό αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να μπούμε κάτω από καμία σημαία καμίας αστικής τάξης και θα πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά αυτού του είδους τα ζητήματα. Μιλάμε για μία πολιτική που είναι ενιαία παντού, στα εξωτερικά θέματα και στην αυτοδιοίκηση.

Ο Ελληνικός και ο ροδιακός λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση με βάση τις καθημερινές εξελίξεις και να βγάζει συμπεράσματα  γι΄αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα».