Τύπωναν λαχεία που δήθεν κέρδιζαν και τα εξαργύρωναν

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο ξαδέλφια και ένας φίλος τους οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς ξεκίνησαν να τυπώνουν για … πλάκα, πλαστά κερδοφόρα λαχεία!

Αυτό τουλάχιστον είχαν ισχυριστεί οι δύο 34χρονοι και ο 36χρονος σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν οι εξής ποινικές διώξεις με τις οποίες και δικάστηκαν χθες:
Ένωση για τη διάπραξη πλημμελήματος
Πλαστογραφία από κοινού
Πλαστογραφία μετά χρήσης κατ’ εξακολούθηση και μη κατά μόνας και από κοινού 
Απάτη κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά μόνας και από κοινού

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Κώστα Σαρρή, απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες τον 36χρονο και έκρινε ένοχους τους δύο 34χρονους μόνο για μία απόπειρα απάτης και για την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσης κατ’ εξακολούθηση αναγνωρίζοντας τους το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή στον καθένα.

Η «αντίστροφη» μέτρηση για τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε όταν στις 17 Ιανουαρίου 2014 το απόγευμα ο 34χρονος επιχείρησε να εξαργυρώσει ένα πλαστό (πρωτοχρονιάτικο) κρατικό λαχείο σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π., αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος τον καθυστέρησε, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και έγινε η σύλληψή του.

Από την έρευνα που έκανε η αστυνομία προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχοντας στην κατοχή τους ένα δελτίο που πραγματικά είχε κερδίσει το ποσό των 5 ευρώ, κατασκεύαζαν τα πλαστά λαχεία, κάθε ένα από τα οποία κέρδιζε το ποσό των 100 ευρώ, στη συνέχεια μετέβαιναν είτε μεμονωμένα είτε δύο  μαζί σε πρακτορεία ΠΡΟΠΟ τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά του νησιού μας όπου και τα εξαργύρωναν.

Οι δράστες φέρεται να είχαν εξαργυρώσει συνολικά 16 τέτοια δελτία από την αρχή του 2014, και να αποπειράθηκαν να εξαργυρώσουν άλλο ένα χωρίς επιτυχία αφού ο πράκτορας δεν είχε χρήματα. 
Επίσης στο σπίτι του 36χρονου είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τους οποίους «δουλεύονταν» τα πλαστά λαχεία.