Κρίθηκε ένοχος για  απόπειρα να φυγαδεύσει  τον αδελφό του

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (Μεταβατικό Κω) 39χρονος Πακιστανός που φιλοξενούνταν στο hots pot της Λέρου αλλά και ο 38χρονος αδελφός του που ήρθε οδικώς από τη Γερμανία μαζί με τον ανήλικο γιο του, για να τον πάρει μαζί του!

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών και δύο μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στον 39χρονο Πακιστανό, και στον αδελφό του αφού αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 39χρονος Πακιστανός ήρθε μέσω Τουρκίας στα νησιά μας και από το καλοκαίρι του 2016 φιλοξενούνταν και μάλιστα υπό περιορισμό στο hots pot της Λέρου. Τελικός προορισμός του, όπως για χιλιάδες άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν απομείνει στη χώρα μας, η Γερμανία, καθώς εκεί διέμενε ο 38χρονος αδελφός του και άλλοι συγγενείς.

Καθώς ο καιρός όμως περνούσε και το ταξίδι αυτό δεν γινόταν για τον 39χρονο Πακιστανό, βρέθηκε λύση στο να το κάνει οδικώς.

Έτσι ο 38χρονος αδελφός του ξεκίνησε μαζί με τον ανήλικο γιο του από την Γερμανία όπου διέμενε  νόμιμα (ο πατέρας έχει άδεια παραμονής στη χώρα και ο γιος Γερμανικό διαβατήριο) και με το αυτοκίνητό του ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα και κατέληξαν στην Λέρο.

Εκεί στις 20 Οκτωβρίου 2016 το βράδυ επιβιβάστηκε στο όχημα ο 39χρονος Πακιστανός και όλοι μαζί μετέβησαν στο λιμάνι του νησιού προκειμένου με το πλοίο της γραμμής να ταξιδέψουν για Πειραιά και από εκεί για Γερμανία οδικώς.

Κατά την επιβίβαση τους όμως, αστυνομικοί στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούν διαπίστωσαν πως ο 39χρονος έφερε πλαστό διαβατήριο και πλαστή ταυτότητα Βουλγαρικών αρχών και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα, στην κατοχή των δύο αδελφών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
• Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και διάφορα παραστατικά-αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Ο 39χρονος Πακιστανός και ο 38χρονος αδελφός του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διευκόλυνση εξόδου πολίτη τρίτης χώρας, ηθική αυτουργία στη πράξη αυτή, κατοχή πλαστού διαβατηρίου και απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής. Μετά τις απολογίες τους τα δύο αδέλφια κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενα και οδηγήθηκαν στη φυλακή.