Καταδικάστηκε 27χρονος σε κάθειρξη δέκα ετών

«Βαριά» ποινή επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (Μεταβατικό Κω) σε 27χρονο που συνελήφθη μαζί με τον 52χρονο πατριό του, να κατέχουν περισσότερα από πέντε κιλά χασίς και ένα δενδρύλλιο κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον 27χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και φυλάκιση 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στον 52χρονο πατριό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), πριν από δύο χρόνια και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 13 Φεβρουαρίου στην Κω.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 13 Οκτωβρίου 2016 το πρωί όταν οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο σπίτι των δύο ανδρών στην πόλη της Κω. 
Εκεί στο πατάρι του σπιτιού οι δράστες είχαν διαμορφώσει ένα χώρο ως αποθήκη όπου και εντοπίστηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος μέσα στον οποίο υπήρχαν 8 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 5.158 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης! Επίσης οι αστυνομικοί εντόπισαν και σε χωράφι που ανήκει στην οικογένεια ένα ακόμη δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 95 εκατοστών, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε μαζί με τις λοιπές ουσίες των ναρκωτικών.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τους παρέπεμψε στην ανάκριση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές όπου και θα επιστρέψει πλέον μόνο ο 27χρονος μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.