Στις φυλακές ζευγάρι από την Κάλυμνο

Στη φυλακή οδηγείται με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (Μεταβατικό Κω) ζευγάρι από την Κάλυμνο το οποίο σε μία νύκτα διέρρηξε δύο σπίτια και ένα κατάστημα, ενώ αφαίρεσε και δύο οχήματα!

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη τόσο την 31χρονη στην οποία αφού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού της επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, όσο και τον 36χρονο τον οποίο καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών. 

Με την ίδια απόφαση του δικαστηρίου, οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη για τους κατηγορούμενους, οι οποίοι θα επιστρέψουν στη φυλακή όπου βρίσκονταν από την ημέρα της σύλληψής τους καθώς μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία οι δύο κατηγορούμενοι νυκτερινές ώρες στις 5 προς 6 Απριλίου 2017 ενεργώντας από κοινού διέπραξαν συνολικά πέντε κλοπές αντικειμένων, χρημάτων και οχημάτων, οι οποίες έχουν ως εξής:

• Παραβίασαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν προϊόντα και ηλεκτρονικές συσκευές
• Αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα και δίκυκλο μοτοποδήλατο
• Μπήκαν σε δυο κατοικίες και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και χρήματα

Το μεγαλύτερο μέρος τον κλοπιμαίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.