Στην Κω ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων

Τηλεφωνική επικοινωνία σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα είχε χθες ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θ. Κόντε.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο αίτημα του Δήμου Κω για να υπάρξει έγγραφη διαβεβαίωση και δέσμευση από την πλευρά της Πολιτείας για την αποκατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού εγκαίρως, προκειμένου να μπορούν να προγραμματίσουν τα δρομολόγιά τους τα κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Κόντες ενημέρωσε το Δήμαρχο Κω ότι και η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων ασκεί πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η επικοινωνία του Δημάρχου Κω με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρουαζιεροπλοίων έβγαλε και μια σημαντική είδηση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Κόντες θα επισκεφθεί την Κω, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου.

Θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί στο Δημαρχείο από το Δήμαρχο και το Λιμενικό Ταμείο για την πρόταση που παρουσίασε χθες ο Δήμος για τον ολικό επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων της Κω, που περιλαμβάνει καίριες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Μια πρόταση που περιλαμβάνει και την παραχώρηση χώρων του λιμανιού σε εταιρείες κρουαζιέρας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε έργα και υποδομές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και να αναλάβουν τη διαχείρισή τους.

Ο κ. Κόντες πέρα από την ενημέρωση που θα έχει από το Δήμαρχο Κω και το Λιμενικό Ταμείο θα έχει συναντήσεις και με φορείς του τουρισμού.