Παζάρι θέλουν να κάνουν οι τσιγγάνοι στη Ρόδο

Να τους δοθεί νόμιμη άδεια για την λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου στη Ρόδο, όπως δικαιούνται και έχουν αιτηθεί εδώ και περίπου οκτώ μήνες, ζητούν οι εκπρόσωποι των Ρομά στο νησί μας.
 
 Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο «βασιλιάς» των τσιγγάνων κ. Βασίλης Στηροκλέας, αλλά και ο κ. Ευριπίδης Στηροκλέας ο οποίος έχει καταθέσει την σχετική αίτηση για τη δημιουργία παζαριού στο χώρο της λαϊκής αγοράς, ζητούν να τηρηθούν τα νόμιμα, αλλά και να εξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα από τον Δήμο Ρόδου και υπό το πρίσμα της κοινωνικής του διάστασης.  
 
 Ειδικότερα ο κ. Ευριπίδης Στηροκλέας τόνισε πως «έχω καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που μου ζητήθηκαν. Προσωπικά δεν ζητάω κάτι περισσότερο από το νόμιμο, δηλαδή να μου παραχωρηθεί η σχετική άδεια». 
 
 Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων στο νησί μας κ. Βασίλης Στηροκλέας σημείωσε: «Παρακαλώ τις αρμόδιες υπηρεσίες να σεβαστούν και να τηρήσουν τους νόμους, έτσι ώστε και οι Ρομά να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στα προς το ζην».