«Κούρεμα» 50% σε στεγαστικό δάνειο

«Κούρεμα» κατά 50% στο οφειλόμενο ποσό στεγαστικού δανείου που είχε λάβει από τράπεζα, επιδίκασε το δικαστήριο για 48χρονο συμπολίτη μας!

Ο 48χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη δια του δικηγόρου του κ. Δημήτρη Γεωργά με την υπαγωγή του στο νόμο Κατσέλη και πριν από μερικές μέρες  εκδόθηκε η απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ρόδου.

Σύμφωνα με αυτή, από τις περίπου 137.000 ευρώ που όφειλε ακόμη για το στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει, ο 48χρονος θα καταβάλλει μόλις τις 69.000 ευρώ, δηλαδή τα μισά σε δόσεις τα επόμενα χρόνια.
Ο 48χρονος όπως και αρκετοί συμπολίτες μας είχε πάρει στεγαστικό δάνειο όμως με την πάροδο των χρόνων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της μείωσης του μισθού που ελάμβανε ο ίδιος, καθώς και των συνεχώς αυξανόμενων οικογενειακών του υποχρεώσεων δεν δύνατο να πληρώνει τις δόσεις του.

Για αυτό και προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία που αποδείκνυαν την αδυναμία του αυτή. Έτσι το δικαστήριο εξέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση με την οποία γίνεται «κούρεμα» στο χρέος του κατά 50%.