Η Ρόδος οικοδέσποινα στο Περιφερειακό πρωτάθλημα στίβου

Ξανά στη Ρόδο θα γίνει και φέτος το Περιφερειακό Πρωτάθλημα στίβου Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή συλλόγων από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Η διοργάνωση, όπως και πέρσι, πρόκειται να φιλοξενηθεί στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» το σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου και αποτελεί ουσιαστικά το διασυλλογικό πρωτάθλημα για την κατηγορία Ανδρών-Γυναικών με πρόκριση στο Πανελλήνιο 14-15 Ιουλίου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Παρά το ότι στην αρχή υπήρξαν οι σκέψεις αλλά και η πρόθεση η διοργάνωση να γίνει σε στάδιο των Κυκλάδων, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, όπως υπήρξε η ενημέρωση από την εκεί ΕΑΣ με αποτέλεσμα και πάλι η Ρόδος να υποδεχτεί σε λίγο καιρό κάποιους από τους κορυφαίους αθλητές αλλά και αθλήτριες του Αρχιπελάγους.

Παράλληλα με το Περιφερειακό θα γίνει και το διασυλλογικό συνθέτων αγωνισμάτων για την κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, ενταγμένο στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης, κάτι το οποίο διοργανώθηκε επιτυχώς και την περασμένη χρονιά.

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα είναι μια καλή ευκαιρία για τους αθλητές μας να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση με περισσότερο συναγωνισμό, αποφεύγοντας τα σωματεία και τα επιπλέον έξοδα όπως συνέβαινε τις περασμένες χρονιές όταν αγωνίζονταν σε όμιλο σε στάδιο της Αττικής  με παρουσίες από τους αθλητές των εκεί ΕΑΣ, αλλά κι από τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Κρήτη.