Βίντεο: Ομογενείς Ροδίτες σε θεατρική  παράσταση στην Αυστραλία

Ελληνική θεατρική παράσταση πρόκειται να ανέβει το επόμενο διάστημα στην μακρινή Αυστραλία από ομάδα ομογενών, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ροδίτες!

 Αναλυτικότερα, η παράσταση ονομάζεται «Τι θα πάρετε παρακαλώ;» και θα παιχθεί στην πόλη του Σύδνεϋ, εκεί όπου η ελληνική παροικία θα έχει την ευκαιρία να νιώσει κοντά στην ελληνική κουλτούρα, παράδοση και γλώσσα, στοιχεία τα οποία άλλωστε προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν και στους εκπροσώπους της νεότερης γενιάς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην χώρα των καγκουρό.

Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο θα ανέβει σε εννιά παραστάσεις στο Greek Lakemba Senior Citizens Centre (δίπλα στην βιβλιοθήκη), 62 The Boulevarde, Lakemba στις εξής ημερομηνίες και ώρες: 
Παρασκευή 02/03/2018 στις 8:00, Σάββατο 03/03, 10/03, 17/03, 24/03, 31/03 στις 7:30 και Κυριακή 04/03, 11/03, 18/03, στις 6:00.
Παράλληλα όσοι επιθυμούν, μπορούν να πάρουν μια μικρή «πρόγευση» αυτή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, αφού θα παιχθεί ένα μέρος του έργου στο Greek Festival of Sydney. 
 Το σενάριο είναι σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ροδίτη Άκη Καστελλορίου, ενώ συμμετέχουν ακόμη οι Φαίη Χιακκή, Στέργος Καστελλορίου και Νατάσα Καστελλoρίου, οι οποίοι κατάγονται επίσης από το νησί μας και δηλώνουν ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό. 

Λίγα λόγια για το έργο
Η μαγεία του ελληνικού σινεμά ξετυλίγεται στη σκηνή με την ξεκαρδιστική κωμωδία: «Τι θα πάρετε παρακαλώ;». 
Ο Ζήκος αλλάζει δουλειές σαν τα πουκάμισα, το εστιατόριο οι «Πιρουνοπενιές» φαντάζει σαν την τελευταία του ευκαιρία. 
Σε ανύποπτο χρόνο ο Ζήκος αφήνει την αφηρημάδα του να τον κυριεύσει, σερβίροντας στους πελάτες του περισσότερα από όσα έχουν παραγγείλει... μπελάδες. 
Το σενάριο είναι σε διασκευή και σκηνοθεσία του Άκη Καστελλορίου. 

Πρωταγωνιστούν Ελένη Πλειώνη, Γιώργος Ανδρώνης, Σάντυ Ρεκκέ, Στράτος Πονηρός, Φαίη Χιάκκη, Όλγα Στούμπου, Μαργαρίτα Λιάγκας, Χρήστος Γεωργίου, Θοδωρής Στούμπος, Αργυρώ Ζάρκου, Γιώργος Τσουλάρης, Δημήτρης Αλεξάκης, Ελένη Καραπάνου, Στέργος Καστελλορίου και Νατάσα Καστελλορίου.