ΣΕΤΕ: Επαφές με επιτρόπους στις Βρυξέλλες για τον ελληνικό τουρισμό

Συναντήσεις στις Βρυξέλλες με Επιτρόπους και Έλληνες ευρωβουλευτές θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Ρέτσος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στόχος είναι να ενισχυθεί η φωνή του ελληνικού τουρισμού στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδέσμου, οι Επίτροποι με χαρτοφυλάκια που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την τουριστική δραστηριότητα θα ενημερωθούν για τον θετικό αντίκτυπο που έχει ο τουρισμός στην εθνική οικονομία και την κοινωνία. Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου με πρωτοβουλία των Ελλήνων ευρωβουλευτών, κ.κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ και Μίλτου Κύρκου, θα παρουσιαστούν οι δράσεις του ΣΕΤΕ, του Ινστιτούτου ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, Γίρκι Κάταϊνεν και τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρο της Κομισιόν αρμόδιο για το ευρώ, τον κοινωνικό διάλογο και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη και την Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ενημέρωση θα γίνει και στον επικεφαλής εκπρόσωπο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Σημειώνεται ότι η αφετηρία των δράσεων για την ισχυροποίηση του τουρισμού στις Βρυξέλλες, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ με τον Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί, στα γραφεία του Συνδέσμου, καθώς και την παρουσίαση των εξελίξεων και των προοπτικών του ελληνικού τουρισμού στο σεμινάριο δημοσιογράφων του ECFIN που διοργάνωσε ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.