Ο τραγικός θάνατος ενός αρτοποιού στην Ιαλυσό το 1958

Ο τραγικός θάνατος ενός αρτοποιού στην Ιαλυσό το 1958

Ο τραγικός θάνατος ενός αρτοποιού στην Ιαλυσό το 1958

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 811 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 1958 Αριθ. Φύλλου 2055

ΕΝΑΣ ΑΤΥΧΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ ΕΥΡΕΘΗ ΝΕΚΡΟΣ ΠΡΗΝΗΣ ΜΕ ΦΟΒΕΡΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

Το γεγονός που ανεστάτωσε τα Τριάντα - Ποιά τα αίτια του θανάτου

«Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός σε μια ταράτσα». Η πληροφορία αυτή διαδόθηκε προχθές το απόγευμα με αστραπιαία ταχύτητα από στόμα σε στόμα σ’ ολόκληρη την κοινότητα Τριάντα, καθώς και στη Ρόδο.
Λεπτομέρειες δεν υπήρχαν.

Οι κάτοικοι των Τριαντών ήξεραν μόνον ότι συνέβη κάτι. Δεν ήξεραν όμως ότι ο νεκρός βρέθηκε στις 4 το απόγευμα, ότι ήταν πεσμένος “μπρούμητα” και ότι το πρόσωπό του ήταν φρικτά παραμορφωμένο από εγκαύματα τρίτου βαθμού. Δεν ήξεραν ότι το άγρυπνο μάτι του Νόμου ήταν έτοιμο και έσπευσε να διαλευκάνη την υπόθεση.

Και η άγνοια, είχε προκαλέσει πολλές υποψίες για αυτοκτονία ή για έγκλημα. Το γεγονός όμως είναι ότι ο νεκρός μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

ΠΩΣ ΕΥΡΕΘΗ
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους:
Στις 4 το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκε νεκρός ο αρτοποιός Περικλής Βασιλάκης του Νικολάου, ετών 48, έγγαμος και πατέρας 3 τέκνων. Ήταν πεσμένος, στην ταράτσα του φούρνου του, με το πρόσωπο προς τα κάτω.

Η στάση που βρέθηκε και τα φοβερά εγκαύματα που είχε στο πρόσωπο, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της αστυνομίας. Και σε λίγο ο νεκρός μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Ρόδου.

ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ
Χθες το πρωί οι ιατροί του Νοσοκομείου έκαμαν νεκροτομή, για την διαπίστωση των αιτίων του θανάτου του Βασιλάκη. Και η γνωμάτευσή τους ήταν ότι ο άτυχος αρτοποιός ο οποίος υπέφερε και από την καρδιά του, είχε πάθει συγκοπή από θερμοπληξία.

Συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι ο Βασιλάκης ανέβηκε στην ταράτσα του φούρνου του, όπου είχε και καλλιεργούσε σπόρους τομάτας. Εκεί όμως ξαφνικά προσεβλήθη από την θερμότητα (γιατί ο φούρνος ήταν αναμμένος) και από την παρουσία καυσαερίων με συνέπεια να πέση νεκρός με το πρόσωπο, κάτω στην άμμο του φυτωρίου του.

Και η καυτερή άμμος, του προκάλεσε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο. Γενικά οι ιατροί του Νοσοκομείου τονίζουν ότι ο θάνατος, που συνέβη κατά το μεσημέρι, οφείλεται σε ατύχημα και αποκλείουν τις εκδοχές αυτοκτονίας ή εγκλήματος.

ΓΕΩΡ. ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Χθες υπό ειδικού συνεργείου του Υπουργείου Κοινωνικής Προνοίας, ήρχισεν ο αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών των Δημοτικών σχολείων της Β’ Εκπαιδευτικής Περιφερείας.

ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΙΤΑΛΙΚΟΝ
Κατέπλευσεν χθες εις τον λιμένα το Ιταλικόν ατμόπλοιον “Τσέα” με εμπορεύματα, προερχόμενον εκ Λάρνακος. Τούτο απέπλευσε τας εσπερινάς ώρας δια Βρινδήσιον.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΣ ΣΥΜΗΝ
Σήμερον δια του ατμοπλοίου της γραμμής θα αναχωρήσουν δια Σύμην μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας οι οποίοι, κατά την διάρκειαν της εις την ήσον παραμονής των, θα επιληφθούν διαφόρων τεχνικών θεμάτων της αρμοδιότητός των.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΔΗΜΟΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Εντός των ημερών, συνέρχεται το Υπηρεσιακόν Συμβούλιον Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων του Νομού, το οποίον θα γνωμοδοτήση επί διαφόρων ζητημάτων της υπηρεσίας.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον 20 Γερμανοί διευθυνταί τουριστ. γραφείων

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Μια ωραία προσπάθεια η εβδομάς τουρισμού

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Υπολογίζεται ότι εφέτος θα έλθουν 300.000 ξένοι οι οποίοι θα υπερβούν τας 900.000 των διανυκτερεύσεων

Φλας στο παρελθόν, 1964: Καστελλοριζιός ο ισχυρός ανήρ της Βραζιλίας