Από τον Μάρτιο θα προσληφθούν φέτος οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Από τον Μάρτιο θα προσληφθούν φέτος οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Από τον Μάρτιο θα προσληφθούν φέτος οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1609 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα υπάρξουν κενές θέσεις εργασίας δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου Θ. Σταμούλης

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για εργασία στον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και γενικότερα στον τομέα του επισιτισμού στη Ρόδο, καθώς, άνθρωποι από διάφορα μέρη της χώρας, επιθυμούν να έρθουν στο νησί και να απασχοληθούν το καλοκαίρι, ελλείψει θέσεων εργασίας στις δικές τους περιοχές.

Μάλιστα ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου Θανάσης Σταμούλης δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα από συναδελφους του στην υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίοι ζητούν να μάθουν αν υπάρχουν θέσεις για να έρθουν στο νησί.

Εκτιμάται ότι φέτος στα ξενοδοχεία της Ρόδου θα απασχοληθούν περίπου 19.000 άτομα ενώ σε όλο τον κλάδο του επισιτισμού θα εργαστούν περίπου 30.000 άτομα, ένα ιδιαίτερα μεγάλο νούμερο, που αποδεικνύει ότι ο τουρισμός εξακολουθεί να είναι η ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας.

Όπως είχε γράψει πρόσφατα η «Ρ» τα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού, προχώρησαν σε ανακαινίσεις ενώ δημιουργήθηκαν και θα λειτουργήσουν αρκετές νέες μονάδες, ώστε να καλύψουν τη ζήτηση.

«Σε ότι αφορά τη νέα σαιζόν όχι μόνο θα προσληφθούν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, αλλά δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία.

Μάλιστα στη νότια Ρόδο ήδη ψάχνουν για κόσμο ώστε να δουλέψει, καθώς θα λειτουργήσουν τρία νέα ξενοδοχεία ενώ θα επαναλειτουργήσει και το ΚΑΨΗΣ, το οποίο όμως θα βρει πιο εύκολα κόσμο καθώς είναι κοντά στην πόλη» δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και πρόσθεσε : «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας πάνω από 18.000 και γύρω στις 19.000 κόσμος θα απασχοληθεί στα ξενοδοχεία ενώ αν υπολογίσουμε και τον τομέα επισιτισμού η ζήτηση είναι μεγάλη και στο σύνολο ξεπερνούν τους 30.000 γενικά στον τουρισμό.

Φέτος θα είναι και μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που θα έρθουν από άλλες περιοχές της χώρας για να καλυφθούν οι ανάγκες και οι θέσεις που υπάρχουν. Ήδη με παίρνουν τηλέφωνο από Κατερίνη ψάχνοντας θέσεις, από την Εύβοια είχα τηλέφωνο και μάλιστα από τον πρόεδρο του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο οποίος και ίδιος ενδιαφέρεται να κατέβει στη Ρόδο για δουλειά».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη, φέτος στη Ρόδο η τουριστική περίοδος θα αρχίσει επίσης νωρίς και συγκεκριμένα μέσα στο Μάρτιο ( όπως είχε γράψει η «Ρ») ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσουν οι μαζικές αφίξεις.

«Η σαιζόν θα ανοίξει στο τέλος Μαρτίου, πολύ γρήγορα, τότε αρχίζουν να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες και από το Πάσχα και μετά θα αρχίσουμε να γεμίζουμε. Από την 1η Μαΐου θα έρθει πολύς κόσμος στη Ρόδο και θα είναι όλα γεμάτα» είπε.

Συμφωνούν με την επιμήκυσνη
Ερωτηθείς ο κ. Σταμούλης για το πώς βλέπουν οι εργαζόμενοι το σχέδιο του υπουργείου τουρισμού και του ΕΟΤ για την επιμήκυνση της σαιζόν στη Ρόδο, απάντησε ότι είναι υπέρ της προσπάθειας υπό προϋποθέσεις. «Θέση των εργαζομένων στο πρόγραμμα επιμήκυνσης της σαιζόν είναι σαφής, να γίνει μία επέκταση της τουριστικής περιόδου είναι καλό, μακάρι να είχαμε τουρισμό χειμώνα καλοκαίρι στη Ρόδο, αλλά δεν θέλουμε να γίνει καμία μείωση ούτε στα ασφάλιστρα ούτε στους μισθούς.

Εμείς είμαστε κάθετοι πάνω σε αυτό, έχουμε υπογράψει μία σύμβαση που δεν αφορά μόνο το καλοκαίρι αλλά και για το χειμώνα.
Δεν θέλουμε καμία μείωση στους μισθούς μας καμία μείωση στα ασφάλιστρα, που ούτως ή αλλιώς είναι… κουτσουρεμένα και αν ισχύσουν αυτά τότε είμαστε σύμφωνοι σε όλα» υπογράμμισε.

Αποκαταστάθηκε το θέμα με το επίδομα
Σε ότι αφορά το θέμα της καταβολής του επιδόματος ανεργίας , ο κ. Σταμούλης τόνισε ότι έχει λυθεί δηλώνοντας τα εξής: «με το επίδομα ανεργίας το θέμα έχει δρομολογηθεί, θα πάρουν όλοι το επίδομά τους έμειναν λίγοι για την επόμενη Παρασκευή στην περιοχή του Αρχαγγέλου καθώς το ξενοδοχείο άργησε να πληρώσει στο ΙΚΑ τα ασφάλιστρα αλλά και αυτό δρομολογήθηκε. Τελικά όλα πήγαν καλά αλλά αυτή η καθυστέρηση δεν πρέπει να επαναληφθεί γιατί το χειμώνα ο κόσμος υπέφερε».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο