Καλή εκκίνηση για τον «Ίκαρο» Ρόδου

Με τους καλύτερους «οιωνούς» ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MotoCross το 2018 για τους αθλητές του «ΙΚΑΡΟΥ». Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Ο Νίκος Λυρίου ξεκίνησε με την κατάκτηση των βαθμών του νικητή και στα δύο σκέλη της ΜΧ2, αφού πρώτος ήταν ο Βούλγαρος αθλητής Michael Ivanov, ο οποίος έχει συμμετοχές και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (να σημειώσουμε ότι οι εκτός Ελλάδας αθλητές που λαμβάνουν μέρος στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν βαθμολογούνται).

Ο Λυρίου ξεκίνησε πολύ καλά και στα δύο σκέλη και κρατούσε σταθερά τη δεύτερη θέση χωρίς να απειληθεί από τους αθλητές που ακολουθούσαν, η διεκδίκηση της πρώτης θέσης βέβαια ήταν δύσκολη υπόθεση λόγω της εμπειρίας του Ivanov.

 

Στην ίδια κατηγορία (MX2), ο Φραγκίσκος Ζούνης, κατετάγη στην 5η και 3η βαθμολογική θέση αντίστοιχα, σε πρώτο και δεύτερο σκέλος
Στην ίδια κατηγορία (MX2), ο Φραγκίσκος Ζούνης, κατετάγη στην 5η και 3η βαθμολογική θέση αντίστοιχα, σε πρώτο και δεύτερο σκέλος


Στην ίδια κατηγορία ο Φραγκίσκος Ζούνης είχε πτώση στην εκκίνηση του 1ου σκέλους, με αποτέλεσμα μέχρι την λήξη του να προσπαθεί να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις, καταφέρνοντας τελικά από τελευταίος να ανέβει στην 6η θέση (5η βαθμολογούμενης κατάταξης). Στο δεύτερο σκέλος είχε καλό ξεκίνημα και τερμάτισε 4ος (3ος βαθμολογούμενης κατάταξης) με μόλις 2 δευτερόλεπτα διαφορά πίσω από τον Αλέξανδρο Γεωργαντά.

A Σκέλος ΜΧ2
1. Ivanov
2. Λυρίου
3. Γεωργαντάς
4. Σάγμαλης
5. Παπίλας
6. Ζούνης
B Σκέλος ΜΧ2
1. Ivanov
2. Λυρίου
3. Γεωργαντάς
4. Ζούνης
5. Malinov
6. Σάγμαλης

Στην ΜΧ1 ο Άρης Τσαρνάς κατέκτησε την 4η θέση και στα δύο σκέλη, καθώς και την 4η τελική κατάταξη του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος δεν είχε και τόσο καλή εκκίνηση όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά τελικά κατάφερε να ανέβει στην 4η θέση, ενώ στο δεύτερο σκέλος αντιμετώπισε πρόβλημα με το θώρακα της στολής του, που δεν του επέτρεπε να παλέψει για το κάτι παραπάνω.

Α Σκέλος ΜΧ1
1. Τουρατζίδης
2. Κουζής
3. Κοντολέτας
4. Τσαρνάς
5. Κόττης
6. Ilioski
Β Σκέλος ΜΧ1
1. Κουζής
2. Κοντολέτας
3. Τουρατζίδης
4. Τσαρνάς
5. Ηλιόπουλος
6. Κόττης

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα και έχοντας τα πρώτα δείγματα γραφής από τους συμμετέχοντες, όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Λυρίου και ο Φραγκίσκος Ζούνης θα είναι από τους πρωταγωνιστές στο Πρωτάθλημα της ΜΧ2, ενώ στην ΜΧ1 πέντε αθλητές, μέσα σε αυτούς και ο Άρης Τσαρνάς, θα παλέψουν μέχρι το τέλος για το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι σε δύο εβδομάδες στις 3 και 4 Μαρτίου στο Άργος.

Ο ΙΚΑΡΟΣ ευχαριστεί τον Μεγάλο Χορηγό του, την εταιρεία BLUE STAR FERRIES για τις εκπτώσεις που προσφέρει στις μετακινήσεις των αθλητών του.