Διαψεύδουν το επεισόδιο με την Φ. Καράμπελα οι τσιγγάνοι

Την δικιά του εκδοχή για το επεισόδιο με την τοπική σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κα Φωτεινή Καράμπελα, καταθέτει μέσω της «Ροδιακής», ο κ. Ευριπίδης Στηροκλέας, ο οποίος ως γνωστόν ζήτησε να του παραχωρηθεί άδεια για τη λειτουργία παζαριού από τους Ρομά στην λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου.

 Πιο συγκεκριμένα ο κ. Στηροκλέας αναφέρει τα εξής:
«Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, αλλά και όσα ειπώθηκαν από την κα Καράμπελα είναι ψευδή και αναληθή.

Ποτέ δεν απειλήσαμε την κα Καράμπελα, ούτε κανένα άλλον.

Απλώς εμείς θέλουμε να επιλυθούν τα προβλήματά μας και να μας αντιμετωπίζουν σαν ίσους πολίτες. Ζητάμε να αναγνωριστεί η προσπάθεια που κάνουμε για την ομαλή ένταξή μας στην κοινωνία.

Γι’ αυτό θα παρακαλούσαμε η προσπάθεια αυτή να μην είναι μονόπλευρη και να μην στοχοποιούμαστε απέναντι στην κοινωνία, στην οποία επαναλαμβάνουμε, προσπαθούμε να ενταχθούμε.
Η συγκεκριμένη στοχοποίηση μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την σωματική μας ακεραιότητα.

Η εν λόγω κυρία δεν γνωρίζουμε γιατί καταφέρθηκε εναντίον μας και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί. Γι’ αυτό το λόγο θα προβούμε και εμείς σε διαμαρτυρία ενώπιον του κ. Εισαγγελέα, για ψευδείς αναφορές απέναντί μας και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια διαφυλάττει την ασφάλειά μας».