«Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου...»

«Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου...»

«Η ποίησις είναι ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου...»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 419 ΦΟΡΕΣ

Ομιλία για την ποίηση σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου

Την προηγούμενη Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου Ρόδου ομιλία με τίτλο: «Τι είναι ποίημα; Τι είναι ποιητής; Μεγάλοι Νεοέλληνες ποιητές» από την καθηγήτρια φιλόλογο και Διδάκτορα Λογοτεχνίας κ. Στέλλα Π. Βουτσά.

Η ομιλία απευθυνόταν σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και συνοδευόταν από παρουσίαση PowerPoint με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες από την Αλεξάνδρεια του Καβάφη, απαγγελίες ποιημάτων από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, μελοποιημένα ποιήματα των Σεφέρη, Ελύτη, κ.λ.π.).


Σκοπός της ομιλίας ήταν η μύηση των μαθητών στο χώρο της λογοτεχνίας, και ειδικότερα της ποίησης, ώστε να την αγαπήσουν και, παράλληλα, να έρθουν πιο κοντά σε κορυφαίους Νεοέλληνες ποιητές, παγκοσμίως αναγνωρισμένους, μεταφρασμένους και μελοποιημένους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία διήρκεσε δύο διδακτικές ώρες, οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διατυπώνοντας απορίες, σχόλια, κρίσεις και προτιμήσεις σχετικά με αυτά που έβλεπαν και άκουγαν.

Έτσι η παρουσίαση προσέλαβε χαρακτήρα διαδραστικό και βιωματικό, το οποίο, άλλωστε, ήταν και το ζητούμενο. Παρόντες και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, οι κυρίες ΤσαμπίκαΜπότσαρη, Γεωργία Τάψα και οι κύριοι Δημήτριος Σταμέλος και Μανώλης Χατζηαλεξίου.

Η πρωτοβουλία για την εκπαιδευτική αυτή δράση ανήκει στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου, κ. Γεώργιο Ντέντα, ο οποίος ήταν επίσης παρών κι άνοιξε με εγκάρδια λόγια την εκδήλωση. Οι μικροί μαθητές αποχώρησαν «γεμάτοι» από νεοελληνική ποίηση και πολλοί από αυτούς, μάλιστα, δήλωσαν ότι πήραν ερεθίσματα για να το ψάξουν και να διαβάσουν περισσότερο…Ο στόχος, επομένως, επετεύχθη!

Διαβάστε ακόμη

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ

Επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου στο Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Διαδικτυακή επιμόρφωση σήμερα το απόγευμα από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο