Συνελήφθη 39χρονος Καλύμνιος για κατοχή 360 γραμμαρίων ηρωίνης

Συνελήφθη 39χρονος Καλύμνιος  για κατοχή 360 γραμμαρίων ηρωίνης

Συνελήφθη 39χρονος Καλύμνιος για κατοχή 360 γραμμαρίων ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

«Λαυράκι» έβγαλαν οι αστυνομικοί στην Κάλυμνο, οι οποίοι πήγαν για έρευνα στο σπίτι 39χρονου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών και βρήκαν στην κατοχή του 360 γραμμάρια ηρωίνης!

Πιο συγκεκριμένα ο 39χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε εξιχνιαστεί στην Κάλυμνο το Φθινόπωρο του 2017. Στο πλαίσιο λοιπόν της διερεύνησης περαιτέρω της υπόθεση αυτής, οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου πραγματοποίησαν χθες το πρωί έρευνα στο σπίτι του 39χρονου όπου και εντόπισαν να κατέχει ποσότητα 359 γραμμαρίων ηρωίνης, τοποθετημένη σε τέσσερις συσκευασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ποσότητα αυτή ο 39χρονος φέρεται να την παρέλαβε προχθές από δύο άγνωστα άτομα με τα οποία συναντήθηκε με εντολή 35χρονου Καλύμνιου ο οποίος είναι έγκλειστος στη φυλακή για άλλη υπόθεση. Αυτά τα δύο άγνωστα άτομα του έδωσαν τα ναρκωτικά με σκοπό τη διακίνησή τους.

Σημειώνεται πως κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηρωίνη βάρους -359- γραμμαρίων τοποθετημένη σε τέσσερις συσκευασίες
• Σύνεργα - εργαλεία «κοπής» των ναρκωτικών
• -2- Κινητά τηλέφωνα και -2- κάρτες sim

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η «δράση» και η σύλληψη του έγκλειστου
Ο 35χρονος Καλύμνιος που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλες υποθέσεις, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ κατηγορείται ότι συμμετείχε και μάλιστα ως αρχηγικό μέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε Αθήνα, Δωδεκάνησα αλλά και σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, και εξιχνιάστηκε πριν από ένα χρόνο όπου φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 20 άτομα!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν τόσο από τις διωκτικές αρχές της Κω όσο και από την αστυνομία στην Αθήνα (Αχαρνών), η οργάνωση αποτελούνταν από δύο ομάδες, τα μέλη των οποίων είχαν διακριτούς ρόλους.

Οι εμπλεκόμενοι ήταν έλληνες και αλλοδαποί, κάτοικοι Καλύμνου, Κω και Αθήνας, ενώ μερικοί εξ αυτών είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών αρχών και «επιχειρήσεις» όπου στήθηκαν σε Αθήνα και Δωδεκάνησα, καταφέρνοντας έτσι να ολοκληρωθεί το «παζλ» το οποίο περιλαμβάνει τόσο ημεδαπούς και αλλοδαπούς, όσο και άτομα -έγκλειστους στις φυλακές για άλλες υποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο πολυμελείς εγκληματικές ομάδες, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εμπορία – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αττική, στα Δωδεκάνησα και στο κατάστημα κράτησης (υψίστης ασφαλείας) Μαλανδρίνο Φωκίδας.

Η δράση των δύο ομάδων τοποθετείται χρονικά από το 2016 έως και τις αρχές του 2017 οπότε και εξαρθρώθηκαν, ενώ όπως είναι γνωστό, οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τη «δράση» της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016 με αφορμή την σύλληψη της 32χρονης Αλβανίδας η οποία ταξίδεψε από τον Πειραιά στην Κάλυμνο με περισσότερα από δύο κιλά ηρωίνης και χασίς στις αποσκευές της, τα οποία επρόκειτο να τα παραδώσει στον 28χρονο φίλο και συμπατριώτη της (έγκλειστος στις φυλακές της Κω), καθώς και στον 28χρονο Καλύμνιο, προκειμένου να διατεθούν σε τοξικομανείς της περιοχής.

Και οι τρεις συλληφθέντες διαπιστώθηκε από τις έρευνες των διωκτικών αρχών ότι συμμετείχαν στην πρώτη ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και μάλιστα ο 28χρονος Καλύμνιος είναι ένας εκ των «αρχηγών».

Οι ομάδες είχαν «χωρίσει» τις περιοχές δράσεις τους και ειδικότερα, η πρώτη ομάδα δραστηριοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνας, Αχαρνές, Κω, Κάλυμνο και στις φυλακές του Μαλανδρίνου στη Φωκίδα. Η δεύτερη ομάδα με φερόμενο ως «συνδετικό κρίκο» τον 36χρονο από την Αθήνα προμηθεύονταν ποσότητες από την πρωτεύουσα και εν συνεχεία τις διοχεύτευε σε Κω και Κάλυμνο.

Επίσης ο 35χρονος Καλύμνιος (τότε ήταν 34 ετών) έγκλειστος στη φυλακή που κατέχει αρχηγικό ρόλο, φέρεται να καθοδηγούσε τον 36χρονο αδελφό του για τις μεταφορές και τις παραλαβές των ναρκωτικών που μοιράζονταν στους υπόλοιπους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι δράστες μεταξύ τους, και οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ειδικό φρασεολόγιο για να κάνουν τις συνεννοήσεις τους και να μην γίνονται αντιληπτοί από άλλους.

Για την υπόθεση σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες από τις αστυνομικές αρχές της Κω και τους αστυνομικούς της Αχαρνών, οι οποίες συνενώθηκαν και εξετάζονται από την ανακρίτρια Κω.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, αρχικά, συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της πρώτης σπείρας, ενώ από τη συνεχιζόμενη έρευνα πιστοποιήθηκε η διασύνδεσή της με τη δεύτερη.

Ακολούθως και από τις συνεχιζόμενες έρευνες, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των υπόλοιπων μελών, εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και συνελήφθηκαν συνολικά σε Αττική και Κάλυμνο δεκαπέντε (15) άτομα.

Συνολικά κατασχέθηκαν -1.261- γραμμάρια ηρωίνης, -1.760- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -130- γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων με παραγγελίες πώλησης ναρκωτικών, τρείς (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές, εννέα (9) μαχαίρια και το χρηματικό ποσό των -3.826- ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο