Τελικά πως πρέπει να λέμε την Ρόδο;

Την εν λόγω φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή" αλιεύσαμε από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία ανήρτησε στο προσωπικό του προφιλ συμπολίτης μας, αναφέροντας το παρακάτω: 

"Σημασία δεν έχει ποιός είναι στην φωτογραφία. Σημασία έχει ότι σε μια Τουριστική Έκθεση που λέμε πως έχει μεγάλη σημασία για το νησί, η Ρόδος εμφανίζεται ως Rhodes (κάτω αριστερά), Rhodos (περήφανα στα χέρια των ανθρώπων που εκπροσώπησαν τον προορισμό) και Rodos (κάτω δεξιά). Τελικά πως πρέπει να λέμε την Ρόδο;" 

Απορίας άξιο είναι φυσικά το πως θα λέμε και πως θέλουμε να λένε οι τουρίστες τον τόπο μας, όταν εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε, ακόμη και όταν εκπροσωπούμε έναν ενιαίο φορέα ή τον δήμο ή την Περιφέρειά μας κλπ., κάτι που φυσικά εδώ και πολλά χρόνια συζητιέται αλλά δεν έχει ποτέ λυθεί.

Θυμόμαστε μάλιστα όλοι μας την περιβόητη ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί με τον brand strategist κ. Peter Economides πριν μερικά χρόνια με θέμα το rebranding Rhodes.

Ο ίδιος μάλιστα είχε τότε προβληματίσει αρκετό κόσμο απο διάφορες καρέκλες- και μη, χωρίς ωστόσο μετά από αυτό να μας προβληματίσει περαιτέρω. Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε πως θέλουμε να λέγεται το νησί μας; 

Λ.Τ.