Σωρεία λαθών για τα Ίμια

Ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης μίλησε μέσω skype, χθες, στην εκπομπή«Σήμερα» του ΣΚΑΪ  και με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, για το θέμα των Ιμίων.

Ο Δ. Διακομιχάλης μίλησε για σωρεία λαθών που έγιναν μετά το 1996, αναφέρθηκε στο βοσκό των Ιμίων Αντώνη Βεζυρόπουλο που διακόπηκε η παρουσία του στις νησίδες τον Απρίλιο 2004, λόγω του ότι δεν κάλυπταν τα ετήσια έξοδά του, μία ενέργεια που την χαρακτήρισε ως έγκλημα.

Επίσης αποκάλυψε ότι τον Μάρτιο 1996 οι Τούρκοι ψήφισαν πίστωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για να ταΐζουν τα κατσίκια που ήταν στα Ίμια!! Χαρακτήρισε το τελευταίο περιστατικό με τον εμβολισμό του «ΓΑΥΔΟΣ» ως Ίμια νούμερο δύο.

Εξέφρασε την άποψή του, ότι μετά το τελευταίο περιστατικό θα πρέπει η Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΠΝ να περιπολούν ανατολικά των Ιμίων γιατί εκτίμησή του είναι ότι οι Τούρκοι θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους. Κλείνοντας είπε, ότι επιβάλλεται εγρήγορση, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα και o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να καλέσει όλους τους Αρχηγούς  των κομμάτων και τη στρατιωτική ηγεσία και κεκλεισμένων των θυρών να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την Τουρκική απειλή και να χαράξουν την εθνική πολιτική.