Σωρεία λαθών για τα Ίμια

Σωρεία λαθών για τα Ίμια

Σωρεία λαθών για τα Ίμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 236 ΦΟΡΕΣ

Ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης μίλησε μέσω skype, χθες, στην εκπομπή«Σήμερα» του ΣΚΑΪ και με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, για το θέμα των Ιμίων.

Ο Δ. Διακομιχάλης μίλησε για σωρεία λαθών που έγιναν μετά το 1996, αναφέρθηκε στο βοσκό των Ιμίων Αντώνη Βεζυρόπουλο που διακόπηκε η παρουσία του στις νησίδες τον Απρίλιο 2004, λόγω του ότι δεν κάλυπταν τα ετήσια έξοδά του, μία ενέργεια που την χαρακτήρισε ως έγκλημα.

Επίσης αποκάλυψε ότι τον Μάρτιο 1996 οι Τούρκοι ψήφισαν πίστωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για να ταΐζουν τα κατσίκια που ήταν στα Ίμια!! Χαρακτήρισε το τελευταίο περιστατικό με τον εμβολισμό του «ΓΑΥΔΟΣ» ως Ίμια νούμερο δύο.

Εξέφρασε την άποψή του, ότι μετά το τελευταίο περιστατικό θα πρέπει η Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΠΝ να περιπολούν ανατολικά των Ιμίων γιατί εκτίμησή του είναι ότι οι Τούρκοι θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους. Κλείνοντας είπε, ότι επιβάλλεται εγρήγορση, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα και o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να καλέσει όλους τους Αρχηγούς των κομμάτων και τη στρατιωτική ηγεσία και κεκλεισμένων των θυρών να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την Τουρκική απειλή και να χαράξουν την εθνική πολιτική.

Διαβάστε ακόμη

Ένας Καρπάθιος στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μεταφορών και κινητικότητας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας!

Γ. Σακελλαρίδης για Νίσυρο: Το μήνυμα της πολιτείας είναι «θα μπλέξετε, μείνετε καλύτερα σιωπηλοί»

«10201» το νέο 5ψήφιο νούμερο για καταγγελίες παραβατικότητας ανηλίκων

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό Τουρισμό

Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Θανάσης Στάμος

TUI: Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024

Τραγούδι ηχογράφησε ο δήμαρχος Λειψών

Σε ρυθμούς Ευρωεκλογών