Ξεκινά ο ηλεκτροφωτισμός του οδικού δικτύου στους πρόποδες της Φιλερήμου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο οδικό δίκτυο των νησιών, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό για τους χρήστες του, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Επαρχιακού Οδικού Δικτύου στους πρόποδες Φιλερήμου», έναντι συνολικού ποσού 79.163,85 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας που θα διευκολύνει την μεγάλη επισκεψιμότητα της Φιλερήμου, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού της Ρόδου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται ο ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά σώματα LED, της Επαρχιακής οδού Αρχιμήδου στους πρόποδες της Φιλερήμου καθώς και του τμήματος της οδού Φιλερήμου, πλησίον της συμβολής με την οδό Αρχιμήδου. Οι ιστοί μήκους 9 μέτρων, θα τοποθετηθούν ανά 25 μέτρα, σε συνολικό μήκος 1.400 μέτρων του Επαρχιακού Δικτύου.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ η συνολική προθεσμία εκτέλεσης ορίζεται σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.