Έντονη βροχόπτωση στο νησί της Ρόδου και χθες

Έντονη βροχόπτωση στο νησί της Ρόδου και χθες

Έντονη βροχόπτωση στο νησί της Ρόδου και χθες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1126 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα

«Άνοιξαν» οι ουρανοί χθες πάνω από το νησί της Ρόδου και η έντονη βροχόπτωση εκτός από τις «πολύτιμες» ποσότητες νερού, έφερε μαζί της και προβλήματα που ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Για τουλάχιστον τρεις ώρες χθες το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, έβρεχε ακατάπαυστα κυρίως στη Νότια Ρόδο, δηλαδή στις περιοχές από Γεννάδι έως Αρχάγγελο, ενώ και στα κεντρικά του νησιού (Διμυλιά, Αρχίπολη κ.α.), η βροχή έπεφτε άφθονη!

Η ευεργετική βροχούλα ωστόσο προκάλεσε και ορισμένα προβλήματα τα οποία χάρη στην άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου αλλά και της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγαπητός Πάλλας στο Γεννάδι πλημμύρισε το υπόγειο του κτηρίου του πρώην δημαρχείου και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άντληση των υδάτων, αφού παρά τις προσπάθειες με απλές αντλίες του προσωπικού δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί διαφορετικά με επιτυχία η όλη κατάσταση.

Επίσης στο Δημοτικό σχολείο Γενναδίου και στο νηπιαγωγείο Ασκληπειού από τον μεγάλο όγκο της βροχής και τα προβλήματα στις υδρορροές, ορισμένες τάξεις άρχισαν να μπάζουν νερά.

Στη Λάρδο, ο δρόμος προς την Παναγία την Υψενή «κατέβασε» πολλά φερτά υλικά και ήταν δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ όλες οι ποσότητες νερού οδηγούνταν προς το αντλιοστάσιο του βιολογικού που βρίσκεται στην περιοχή. Για το λόγο αυτό και μηχανήματα του δήμου έσπευσαν στο σημείο και προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού.

Αλλά και στην περιοχή της Ιξιάς λίγο μετά την Παναγία την Φανερωμένη, χθες το μεσημέρι δημιουργήθηκε «μικρή λίμνη» από τα νερά της βροχής και επενέβη και εκεί συνεργείο της ΔΕΥΑΡ που επιλήφθηκε του προβλήματος.

Σημαντική ήταν επίσης και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις στο Κιοτάρι και στην οδό Παπαδιαμάντη στην πόλη της Ρόδου προκειμένου να αντλήσει νερά από δύο κατοικίες, ενώ χθες το μεσημέρι προέβη και στην κοπή ενός δέντρου επί της οδού Ρόδου – Λίνδου.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες