Άρχισαν τα όργανα...

Δύο ενδεικτικά σχόλια, για τον βαθύ διχασμό της κοινωνίας, τα όσα είδαμε και τα όσα υπολογίζουμε όλοι μας ότι θα δούμε, αλιεύσαμε από το διαδίκτυο (μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής).

Το πρώτο αντιστοιχεί στον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη και το δεύτερο στον πρώην αντιδήμαρχο και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιώτη Σακελλαρίου: Τα παραθέτουμε αυτούσια...

Δημήτρης Γάκης: «Οι τραμπούκοι που δήλωσαν συνεργάτες του Σαμαρά. Οι φασίστες  που ονειρεύονται κονσερβοκούτια και Γράμμους  και Βίτσι. Αυτή είναι Σαμαρά η συμμορία η δική σου συμμορία, η συμμορία του παρακράτους της δεξιάς.»

Παναγιώτης Σακελλαρίου: «Η χώρα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο έντασης και διχασμού και πόλωσης, με απόλυτη ευθύνη, της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το έωλο κατηγορητήριο και ο τρόπος του χειρισμού της υπόθεσης τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την κ. Τουλουπάκη, προκαλεί τριγμούς, στον θεσμικό τους ρόλο. Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, που κατά δήλωση Πολάκη τα πήραν και κελάηδησαν, εξευτελίζουν κάθε έννοια δικαίου.

Η Χριστοδουλοπούλου με το «Άι στο διάολο» και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και Δημήτρης Γάκης στο εντευκτήριο της Βουλής με τις απειλές τους, ανέδειξαν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το θεσμό και την λειτουργία του κοινοβουλίου. Εν τέλει, η ύπαρξη σκανδάλων απαιτεί διερεύνηση και όχι κατασκευή ενόχων με στημένα κατηγορητήρια. Κατά τα άλλα, ο Θεός να βάλει το χέρι του.»