Τον Μαραθώνιο της Ρόδου  άρχισε να πουλά η TUI 

Ανοίγει ο δρόμος για την καθιέρωση της Ρόδου ως τόπου αθλητικού τουρισμού, μία πρωτοβουλία που παίρνει σάρκα και οστά μετά από αρκετή προσπάθεια εκ μέρους της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Τα καλά νέα έρχονται από το Βέλγιο όπου η TUI Βελγίου που κρατά τα σκήπτρα στην τουριστική αγορά της χώρας για περίπου 50 χρόνια, άρχισε να πουλά μέσα από την ιστοσελίδα της το μαραθώνιο της Ρόδου που θα διεξαχθεί στο νησί μας το διάστημα από 27 Απριλίου έως 1 Μαΐου. 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η TUI προβάλλει μόνο δύο αθλητικά γεγονότα του είδους από όλο τον κόσμο, και συγκεκριμένα τους μαραθωνίους δρόμους σε Ρόδο και Μαγιόρκα καλώντας τους Βέλγους πολίτες να οργανώσουν τα ταξίδια τους συνδυάζοντας αθλητισμό και διακοπές.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα,  ο μεγάλος αυτός τουριστικός οργανισμός προσφέρει πλήρες πακέτο διακοπών προς τη Ρόδο, που περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορά στο ξενοδοχείο, διαμονή και εγγραφή στο μαραθώνιο κάνοντας λόγο για… πρόκληση, αφού όσοι το επιλέξουν δεν θα έχουν κανένα άγχος. Η σχετική διαφήμιση πλαισιώνεται και από φωτογραφίες της περσινής διοργάνωσης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 


Σημειώνεται ότι η TUI έχει κλείσει δωμάτια για τους πελάτες της στο ξενοδοχείο Plaza καθώς απέχει λίγα μέτρα από το σημείο εκκίνησης, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα μπορούν να ενημερωθούν και για τις παροχές του.

 Στην περιφέρεια επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση από αυτή την εξέλιξη, καθώς ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και επαφών της αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού Μαριέτας Παπαβασιλείου τα τελευταία 2- 3 χρόνια με υψηλόβαθμα στελέχη της ΤUI, τα οποία είχαν επισημάνει ότι αν η διοργάνωση του μαραθωνίου μας τύχει θετικών σχολίων τότε θα αποφασίσουν αν θα τον προωθήσουν μέσω των πακέτων τους.

Πρόκειται για τεράστια επιτυχία και αναγνώριση το γεγονός  ότι ένας μεγάλος Tour Operator  έχει μπει στην διαδικασία να ετοιμάσει πακέτα για εναν αθλητικό αγωνα της περιοχής μας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην καθιέρωση του νησιού ως τόπου εναλλακτικού τουρισμού.