Η. Καματερός προς Ν.Δ. στη βουλή:  «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Κάνοντας μνεία στη διαφορά μεταξύ νεοφιλελεύθερης και αριστερής πολιτικής ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής (22/2/2018) ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας με θέμα : «Σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε."».

Νεοφιλελεύθερο, τόνισε, είναι να ιδιωτικοποιείς τα κοινωνικά αγαθά, όπως για παράδειγμα, την υγεία, το νερό, το ρεύμα και να μην έχουν πρόσβαση οι ανήμποροι, αυτοί που δεν έχουν χρήματα, ενώ αριστερό είναι η προστασία και η προσπάθεια, που καταβάλλουμε να έχουν όλοι οι πολίτες την ίδια πρόσβαση σε αυτά.

Ειδοποιός διαφορά υπάρχει επίσης, υπογράμμισε ο βουλευτής,  και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι νεοφιλελεύθεροι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδύσεων, με την αριστερά να είναι ενάντια στις πλήρεις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων.

Κατά την νεοφιλελεύθερη άποψη, επένδυση θεωρήθηκε και η παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά, με την οποία παραχωρήθηκαν όλα, χωρίς προηγουμένως να ελεγχθεί και να διασφαλισθεί ο ΟΛΠ, καθώς και την προσπάθεια ξεπουλήματος  του Ελληνικού. Εμείς αντίθετα, σημείωσε ο Ηλίας Καματερός,  στοχεύουμε στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος, των πολιτών, των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων.

 Παράλληλα ο Δωδεκανήσιος βουλευτής αναφέρθηκε και στη Δημόσια Αρχή Λιμένων, επισημαίνοντας τον ρόλο και τη σημασία της, ώστε όσα υπογράφονται με τους επενδυτές να γίνονται πράξη.

«Αυτή είναι η Αριστερά. Και εσείς οι νεοφιλελεύθεροι αυτοί είστε. Αυτές είναι οι διαφορές μας. Και όσο και αν προσπαθείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε ίδιοι, καθημερινά αποδεικνύετε ότι αυτό δεν ισχύει. Και πολύ περισσότερο τον Αύγουστο, όταν θα μπορούμε να αναπτύξουμε και δικές μας δράσεις και προτάσεις, όταν χαλαρώσει αυτή εδώ η εποπτεία», τόνισε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Ηλίας Καματερός.