Για μπάλα πήγαν στις Καλυθιές, σε… πόλο τους γύρισε

Ούτε που σκέφτηκαν να ξεμυτίσουν από τα αποδυτήριά τους οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ο διαιτητής και οι βοηθοί του, για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του προχθεσινού αγώνα ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλυθιών και τον Διαγόρα Βατίου. 

 Η καταιγίδα, η οποία διαδέχθηκε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μία συνεχή και ενοχλητική, πλην όμως «ακίνδυνη» βροχή, ήταν τόσο έντονη, που δεν χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα λεπτά για να μετατραπεί ο αγωνιστικός χώρος σε «λίμνη», καθιστώντας κάθε σκέψη για επιστροφή στη δράση απαγορευτική. 

 Όταν ξαναβρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλον, οι δύο αντίπαλοι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους από το απόλυτο μηδέν και μάλλον δικαίως. 

 Οι γηπεδούχοι διατήρησαν μεν στο μεγαλύτερο διάστημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ουδέποτε βρήκαν ρυθμό και την καλή τελική πάσα όταν πλησίαζαν προς την μεγάλη περιοχή του Μαυρουδή.  

Στον αντίποδα, οι αμυντικά προσανατολισμένοι Βατενοί δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες στα μετόπισθεν, υπήρξαν στιγμές που ισορροπούσαν και κρατούσαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ωστόσο ούτε εκείνοι ήταν αποτελεσματικοί στις απόπειρές τους να εκδηλώσουν αντεπιθέσεις. Η λέξη «φλυαρία» είναι ίσως η πλέον κατάλληλη για να αποδώσει την εκατέρωθεν εικόνα. 
 


Ανάμεσα στις λιγοστές επικίνδυνες φάσεις ξεχώρισε η κραυγαλέα ευκαιρία του Απόλλωνα στο 44’. Ο Διακουράκης επιτέθηκε ταχύτατα από τον άξονα, έπαιξε τον ένα δύο με τους συμπαίκτες του και βλέποντας την κάθετη κίνηση του Παλάζη από τα δεξιά, τον έβγαλε τετ α τετ. 

Ο τελευταίος προχώρησε, πλάσαρε τον Μαυρουδή πάνω στην έξοδό του, για να δει τον τερματοφύλακα του Διαγόρα να αποκρούει με το σώμα σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.  

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θωμάς Πατσιόπουλος, με βοηθούς τους Τσαμπίκο Μοσχάτο και Αυγερινό Κάζα.    
Οι συνθέσεις: 
Απόλλων Καλυθιών: Ροδίτης, Σαχίνης, Μπάρδης, Κυρίτσης, Σαββούλης, Διακουράκης, Μαθιός, Γεωργιάδης, Παλάζης, Κάλτσης, Γιορδαμνής
Διαγόρας Βατίου: Μαυρουδής, Μοσχής, Καραγιάννης, Αδάμος, Έλληνας, Κυριαζής, Ζωάννου, Κατσαρής, Πουλάι, Χαρτοφύλλης, Καμπούρης