Σήμερα η Μελένια βραδιά της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρόδου «Η ΚΥΨΕΛΗ» και η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕΒΕ διοργανώνουν σήμερα στις 6 μ.μ. στις εγκαταστάσεις της τελευταίας, για να γιορτάσουμε από κοινού, την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, εκπαιδευτικού περιεχομένου, "Ρόδος - Μήνας Μελισσοκομίας 2018", που και εφέτος πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Δωδ/σου, ‘’Γεώργιος Γεννηματάς’’, με την καθιερωμένη «Μελένια Βραδιά.»

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρξει ομιλία από τον γνωστό πια στο κοινό της Ρόδου, για την γλαφυρότητα αλλά,  και την βαρύτητα του λόγου του, εξαίρετο προσκεκλημένο μας, καθηγητή μελισσοκομίας και μαθηματικών, Αλέξανδρο Γκουσιάρη με θέμα «ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ». Ένα θέμα σοβαρό και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Την ίδια βραδιά, σε κλίμα εορταστικό, θα υπάρξει και αναφορά-ενημέρωση, από την έγκριτη δημοσιογράφο Βαρβάρα Μπογδάνου, στο μεγάλο γεγονός, που αναμφισβήτητα αποτελεί για το νησί μας και τους μελισσοκόμους. Την πρόσφατη ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του ΜΕΛΕΚΟΥΝΙΟΥ ως προϊόν ‘’Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης-ΠΓΕ’’ .

Τέλος με το κόψιμο της Βασιλόπιτας των Μελισσοκόμων για το νέο έτος και ενώ θα ανταλλαγούν  μελένιες ευχές, θα μας εντυπωσιάσουν και εφέτος με την επιτόπια παρουσία τους και τις δημιουργίες τους, όλες φτιαγμένες με μέλι, τα Μέλη της ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ/ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου
Eίναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Μέλισσας στα Δωδεκάνησα. Ιδρύθηκε το 1999 από τους Νικόλαο Μελισσουργό και Νικόλαο Ρέτσα, ανθρώπους με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή.

 Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης, καθώς και η παραγωγή προϊόντων ζαχαροπλαστικής με βάση το μέλι –με κυρίαρχο ρόλο- του  παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου, το ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ.
Βασικό ακόμα αντικείμενο της εταιρείας, αποτελεί διαχρονικά η ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητας του Ελληνικού μελιού στο παγκόσμιο περιβάλλον, με εξέχουσα θέση αυτό των νησιών μας.

Για την επιτυχία των στόχων της, η Μελισσοκομική, υποστηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο παλαιούς και νέους   μελισσοκόμους της περιοχής  μας –εκπαίδευση, μέσα, διευκολύνσεις κλπ- ώστε να είναι σε θέση να παράγουν ανταγωνιστικά  προϊόντα τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και για τον τόπο μας.
Τέλος, με ιδιαίτερη βαρύτητα αντιμετωπίζεται, από τους ανθρώπους της  Μελισσοκομικής , η ανάγκη να συμβάλουν στην  συνειδητοποίηση από όλους μας, της σπουδαιότητας της  προστασίας των μελισσών.

Όχι μόνο για τα υπέροχα προϊόντα που παράγουν –μέλι, γύρη, πρόπολη, κερί, βασιλικό πολτό, δηλητήριο- αλλά κυρίως για την επικονίαση που αυτές απλόχερα προσφέρουν στο φυτικό περιβάλλον. Χωρίς αυτές, η ζωή στον πλανήτη, δεν θα διαρκούσε πάνω από τέσσερα χρόνια, όπως υποστηρίχτηκε  και από τον μεγάλο επιστήμονα Φυσικό, Albert Einstein.  
Στο σπουδαιότατο θέμα που σχετίζεται με την επικονίαση, επικεντρώνεται και στοχεύει το κλείσιμο του προγράμματος  των φετινών επιμορφωτικών εκδηλώσεων-σεμιναρίων «Μήνας Μελισσοκομίας 2018», που  επαναλαμβάνεται με επιτυχία για 16 χρόνια.