Αγάπη για τα Mini Αθletics Games

Όλο και περισσότερο αγκαλιάζουν τα σωματεία στίβου της περιοχής μας τα Mini Αθletics Games, ενταγμένα για πρώτη φορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου μέσα στο 2018.

Οι συμμετοχές στους αγώνες αφορούν παιδιά από 9 έως 11 ετών ακαδημιών της περιοχής μας και ξεκίνησαν από μια ιδέα του τεχνικού συμβούλου της ΕΑΣ, Σάββα Διακονικόλα με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ στο συνέδριο της ΕΠΑΚΑΒ τον περασμένο Δεκέμβρη.

Η πρώτη διοργάνωση έγινε τον Ιανουάριο στο κλειστό προπονητήριο του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» και χθες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη, πάλι στο στάδιο του Κορακόνερου, αλλά στον ανοικτό χώρο, το ταρτάν και το σκάμμα του. Τα παιδιά αγωνίστηκαν στα 50, 120 και 350μ., το άλμα άνευ φοράς κι αυτό με εννιά διασκελισμούς, τη ρίψη μπάλας ενός κιλού και τη σκυταλοδρομία 6χ75.  Συμμετείχαν παιδιά από Διαγόρα, ΓΑΣ Υγεία Ρόδου, ΑΟ Σταματίου, ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, Νίκη Ρόδου, Ηρακλή Λάρδου, Δάφνη Ρόδου και Ξάνθο Πάτμου, που χάρηκαν πραγματικά την παρουσία τους και μόνο, αφού σ’ αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχουν βραβεύσεις για τουςδιακριθέντες και σκοπός είναι μέσα από τα παιχνίδια μια πρώτη γνωριμία με τον στίβο.

Ρόλο κριτών στη διοργάνωση είχαν οι καταρτισμένοι προπονητές των ακαδημιών στα σωματεία, ενώ αρκετός κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου, για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών μας.
Αγώνες αυτού του επιπέδου θ’ ακολουθήσουν και το επόμενο διάστημα, όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του νομού μας, όπου καλλιεργείται ο στίβος.