Απουσία του μεγαλύτερου μέρους της μειοψηφίας, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της δημοτικής αρχής

Με φόντο τα άδεια έδρανα της μειοψηφίας, ολοκληρώνεται αυτη την ώρα η ειδική τακτική΄συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για τα έτη 2016 και 2017, όπως προβλέπεται απο το νόμο. 

Παρουσία εκπροσώπων των φορέων και των παραγωγικών τάξεων, αλλά όχι με εκπροσώπηση απο τους επικεφαλής τους, ο δήμαρχος που ήταν και εκείνος ο οποίος έκανε τον απολογισμό, απο την αρχή, εξέφρασε τη λύπη και τη θλίψη του, αντικρίζοντας τα άδεια έδρανα της μειοψηφίας, με μια τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση.. 

Σημειώνεται οτι απο πλευράς μειοψηφίας, παρόντες ήταν μονο ο εκπρόσωπος της παράταξης ΡΟΔΙ κ. Γιάννης Γιαννακάκης και η ανεξάρτητη σύμβουλος κ. Αικατερίνη Μπιλιά. 

Ο κ. Χατζηδιάκος είπε οτι η μειοψηφία πλήν μικρών φωτεινών εξαιρέσεων, απαξίωσε τη διαδικασία και ανέφερε: " είναι θέμα υπευθυνότητας και αυτοσυνειδησίας. Είναι χρέος, είναι υποχρέωση, με βάση τον όρκο που όλοι οι αιρετοι δώσαμε. Λυπάμαια πραγματικά, είναι κατάντια για τη μειοψηφία, θλίβομαι για την ανευθυνότητα γιατί δεν τήρησαν τον όρκο τους, αλλά τι να περιμένει κανείς όταν απαξίωσαν την ορκομωσία τους, απαξίωσαν να ορκιστούν", αφήνοντας να φανεί η έντονη ενόχληση του και εξέφρεσε τη λύπη και τη θλίψη του γιατί υποτιμούν τον Ροδιακό λαό. 

Στη συνέχεια, για περίπου δύο ώρες, ο δήμαρχος έκανε τον απολογισμό για τους κυριότερους τομείς του δήμου, όπως είναι η κοινωνική πολιτική, η καθημερινότητα, τα έργα, η αξιοποιήση της δημοτικής περιουσίας, τα οικονομικά κ.λπ. και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων.