Παρουσίαση βιβλίου: 2009 οι τελευταίες εκλογές της Μεταπολίτευσης

Το βιβλίο του  πολιτικού αναλυτή Πέτρου Ιωαννίδη "2009: Οι τελευταίες εκλογές της Μεταπολίτευσης" παρουσιάσθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο Νεστορίδειο Μέλαθρο.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι Παύλος Γερουλάνος, Βάιος Καλοπήτας και ο συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στο πως το ΠΑΣΟΚ πορεύθηκε προς τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, έκανε εκτενή αναφορά στο γιατί η φράση "λεφτά υπάρχουν" δεν χρησιμοποιήθηκε με τον τρόπο που κάποιοι την παρουσίασαν εκ των υστέρων και έκλεισε την τοποθέτησή του παραθέτοντας σειρά των προτεραιοτήτων που οφείλει να έχει ο προοδευτικός χώρος αν θέλει να συγκινήσει ξανά τους πολίτες.


Ο Βάιος Καλοπήτας σημείωσε ότι το βιβλίο είναι ένα πολιτικό οδοιπορικό των γεγονότων της περιόδου 2004-2009 και καταγράφει το κοινωνικό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον της εποχής   χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της κοινωνικής έρευνας, ενώ εστιάζει στις εκλογικές μάχες που συνέβησαν εκείνη την περίοδο. Μίλησε για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση και πως ο προοδευτικός χώρος πρέπει να δώσει έναν αγώνα απέναντι στα οράματα της γενιάς της δικιάς μας  αλλά και των παιδιών μας.

Ο Πέτρος Ιωαννίδης στην παρέμβασή του μίλησε για το τέλος της Μεταπολίτευσης, ενώ παρουσίασε τα εκλογικά στοιχεία που καταδεικνύουν αυτόν τον ισχυρισμό. 


Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, ακολούθησε διάλογος ενώ παραβρέθηκαν: Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος οι τέως βουλευτές: Στάθης Κουσουρνάς, Βασίλης Παπανικόλας, Σφυρίου Κοσμάς, Γιάννης Παρασκευάς, Νίκος Ζωίδης,  οι αντιδήμαρχοι: Τέρης Χατζηιωάννου, Γιώργος Πόκκιας, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Ρόδου: Μίλτος Παγκάς και Κυριαζής Μιχαιλόγλου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Ιωάννης Γλυνός,  οι  περιφερειακοί σύμβουλοι  Παρασκευή Φτακλάκη, Μιχάλης Ζουλούφος, Μιχάλης Δρακιού, ο τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ρόδου  Μανώλης Γλυνός, πολλές προσωπικότητες και πλήθος κόσμου