Τις ποδιές τους βάζουν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες του Νοτίου Αιγαίου, μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων

Τις ποδιές τους βάζουν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες του Νοτίου Αιγαίου, μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων

Τις ποδιές τους βάζουν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες του Νοτίου Αιγαίου, μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 417 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινά η δράση Aegean Mamas Know Best

Ανοιχτό κάλεσμα στις μαμάδες, τις μαμάδες των μαμάδων και τα παιδιά πραγματοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ Γεννηματάς & η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, που στο πλαίσιο του προγράμματος της Γαστρονομικής Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 Taste the Seasons, υλοποιεί το Σάββατο 3 Μαρτίου τη δράση “Aegean mamas know best”, όπου «το παρών» θα δώσει η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας, κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η δράση “Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα- Aegean mamas know best”, η οποία θα ξεκινήσει από τη Ρόδο και θα συνεχιστεί και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, θα λάβει χώρα στο Ροδίνι, από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, στη διάρκεια της οποίας, οι μαμάδες, οι γιαγιάδες και τα παιδιά, οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών συνταγών του Νοτίου Αιγαίου αλλά και να συνομιλήσουν και να μαγειρέψουν μαζί με σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και την αγαπημένη σε όλους σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Φρέσκα ζυμαρικά, πίτες αλλά και μελεκούνια είναι μόνο λίγες από τις συνταγές που θα δημιουργήσουν οι σεφ παρέα με τα παιδιά, τις μαμάδες τους και τις γιαγιάδες τους.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο του πρότζεκτ αυτού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα ΚΕΚ Γεννηματάς και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, θα υποδεχθούν στο Ροδίνι, μαθητές από σχολεία της Ρόδου και τις μαμάδες τους, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να υλοποιήσουν παράλληλα συνταγές.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη, θα γίνει ειδικό αφιέρωμα από την διαιτολόγο - διατροφολόγο και κ. Χρύσα Καραγιάννη στα λαχανικά, τις ευεργετικές τους ιδιότητες αλλά και στον τρόπο που μπορούμε να τα συνδυάσουμε και να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Αντίστοιχα, την Παρασκευή, πάλι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την διατροφολόγο- διαιτολόγο κ. Σουζάννα Ιωακειμίδου για την διατροφική αξία των θησαυρών της θάλασσας του Νοτίου Αιγαίου, ενώ μάλιστα θα τους δοθεί η ευκαιρία με την καθοδήγηση των σεφ της λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, να δημιουργήσουν διάφορες παρασκευές όπως ψαροκροκέτες κ.α.

Το ΚΕΚ Γεννηματάς διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ενήλικες σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων στο πλαίσιο του τακτικού προγράμματος δράσεών του.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα συμμετέχει το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου το οποίο θα ενημερώσει τα παιδιά για τη δράση Aegean Gardener.

www.aegeangastronomy.gr

#tastetheseasons

#aegeanlikenoother

#aegeanmamasknowbest

#aegeangardener

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές