Νέος σύλλογος τζούντο ιδρύεται στη Ρόδο

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, μέσω της νέας διοίκησής της πια, για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που αφορούν τις κατηγορίες εκτός Ανδρών-Γυναικών και θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου στην Ξάνθη.

Η μετακίνηση από την Αθήνα για την πόλη της Θράκης θα είναι δωρεάν αλλά τα σωματεία πρέπει να καλύψουν τα έξοδα για τη διαμονή και διατροφή τους εκεί, όπως επίσης αυτά από τα Δωδεκάνησα τη μετακίνησή τους προς τον Πειραιά.

Η ανακοίνωση:
«Τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων Α’ – Κορασίδων Α’ και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη.

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων Β’ –Κορασίδων Β’ και Εφήβων – Νεανίδων θα διεξαχθούν επίσης στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018.

Η Ομοσπονδία θα καλύψει τη μετακίνηση των ομάδων με πούλμαν τα οποία θα αναχωρήσουν από Αθήνα για Ξάνθη ΜΟΝΟ την Παρασκευή 16 Μαρτίου και θα επιστρέψουν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων. Η μετακίνηση των αθλητών και αθλητριών καθώς και των προπονητών είναι ΔΩΡΕΑΝ. (Δικαιολογείται ένας προπονητής για ομάδα μέχρι 10 ατόμων).

Τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν προκαταρκτικά τον συνολικό αριθμό των ατόμων που θα επιβιβαστούν στα πούλμαν ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι τις 7 Μαρτίου 2018 είτε τηλεφωνικά είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είτε με φαξ στην Ομοσπονδία.

Οι προκηρύξεις των αγώνων θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα. Η διαμονή και η διατροφή ΔΕΝ καλύπτεται από την Ομοσπονδία. Στις προκηρύξεις θα αναφέρονται προτεινόμενα ξενοδοχεία προκειμένου τα σωματεία να προβούν σε κρατήσεις».

Νέος σύλλογος στη Ρόδο ο Αγήνορας
Μετά και τη θητεία της προσωρινής διοίκησης της Ομοσπονδίας, όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν απ’ αυτήν έχουν ακυρωθεί, γι’ αυτά τα σωματεία θα πρέπει να τις υποβάλλουν εκ νέου με τωρινή ημερομηνία, σύμφωνα πάντα με την τελευταία ενημέρωση. Μέσα απ’ αυτήν μάλιστα, γίνεται γνωστό πως ένα νέο σωματείο από τη Ρόδο έχει κάνει αίτηση προς έγκριση με το όνομα Αγήνορας και περιμένει το τυπικό για την έναρξη των δραστηριοτήτων του. Πρόκειται για έναν σύλλογο με αναπτυξιακό καθαρά προσανατολισμό, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι προπονητής ο Μιχάλης Κοντός.

Αναλυτικά:
«Προς όλα τα σωματεία τα οποία έχουν υποβάλει αίτημα ένταξης στην ΕΟΤ κατά το χρονικό διάστημα που ασκούσε διοίκηση η προσωρινή και διορισμένη από δικαστήριο μειοψηφία.

Κύριοι
Όπως είδη γνωρίζετε, όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την προσωρινή διοίκηση είναι ακυρώσιμες λόγω έλλειψης απαρτίας αλλά και επειδή το διορισμένο Δ.Σ ποτέ δεν κατόρθωσε να συγκληθεί νομίμως σε σώμα. Έτσι κατάφεραν τα 9 σωματεία να διοικούν τα 46 για ένα ολόκληρο έτος.

Σύμφωνα λοιπόν με την υπ’ αριθ 2 της 19/01/2018 απόφαση του προηγούμενου εκλεγμένου Δ.Σ που εγκρίθηκε ομόφωνα, και την οποία απόφαση επικύρωσε η Γενική Συνέλευση της 17/02/2018, ανακλήθηκαν προκειμένου να υποβληθούν σε νέα κρίση από τα αρμόδια όργανα, όλες οι αποφάσεις της προσωρινής.

Κατόπιν τούτου παρακαλούνται όλα τα σωματεία που οι αιτήσεις τους είχαν εγκριθεί από την προσωρινή αλλά ανακλήθηκαν από την εκλεγμένη, να επανέλθουν προς την Ομοσπονδία με καινούριο αίτημα τους με τωρινή ημερομηνία.

Ενημερώνουμε τα καινούργια υπό ένταξη μέλη μας ότι το συντομότερο δυνατόν θα επανεξετασθούν οι φάκελοι που έχουν υποβάλει, και όσα από τα σωματεία αυτά έχουν ελλείψεις ή αστοχίες ,θα ενημερωθούν από την αρμόδια επιτροπή και θα τους δοθεί εύλογος χρόνος να τις διορθώσουν.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα υπό ένταξη σωματεία α) ΑΓΗΝΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ και β) Αθλητικό Όμιλο Τζούντο Αλίμου για την άμεση ανταπόκρισή τους και την αποστολή καινούργιου αιτήματός τους.»