Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Ρόδο για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Mε την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, θα κορυφωθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο για τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Την προηγούμενη μέρα, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στα σχολεία και οι καταθέσεις στεφάνων, ενώ την Τετάρτη 7 του μήνα ο εορτασμός θα τερματιστεί με μουσική  εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο δημοτικό θέατρο Ρόδου.

Σημειώνεται ότι εκείνη τη μέρα θα βρεθεί στο νησί μας και θα παραστεί στις εκδηλώσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, κατά τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ-
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

1. Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 5ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 7ης Μαρτίου 2018, όλων των καταστημάτων, δημοσίων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 6ης και 7ης Μαρτίου 2018.

ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Ώρα 11.00 π.μ.: Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές.
Ώρα 12.00 μ.μ.: Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους-οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας). Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται:

Για το μνημείο του Παπά και του Δασκάλου-Βιντζηλαίος Μιχάλης, Κ.Φ.Α. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, για τον Ανδριάντα του ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου-Τερζής Αθανάσιος Κ.Φ.Α. του Μουσικού Λυκείου Ρόδου, για την προτομή του Ελ. Βενιζέλου-Καμπούρης Ιωάννης ΚΦΑ του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου για την προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου - Τσουκνίδα Πανδώρα ΚΦΑ του 4ου Γυμνασίου Ρόδου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Ώρα 8.00 π.μ.: Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ώρα 10.00 π.μ.:
- Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.
- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 09.55 π.μ.
- Εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Χαμουζά Αναστάσιο, καθηγητή Νομικών και πολιτικών επιστημών.
- Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

Ώρα 11.00 π.μ.: Παρέλαση με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων,  των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων “Εργάνη Αθηνά” και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, κέντρου παιδικής μέριμνας θηλέων Ρόδου, του Διεθνούς Σχολείου Ρόδου, των Δημοτικών σχολείων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου.

Κλείνει, η φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λπ. θα έχει ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνης, ΚΦΑ, Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Βοηθοί ορίζονται οι: κ. Μαντικός Νικόλαος-ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Σταυριά Αναστασία -ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής κ. Κουλτζή Άννα-ΚΦΑ Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου.

Ώρα 12.00 μ.μ.: Πέρας των εκδηλώσεων.
Ώρα 13.00 μ.μ.: Εκδήλωση εορτασμού του Δήμου Ρόδου για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου με ομιλία του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Ώρα 19.30 μ.μ.: Εκδήλωση της ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών συλλόγων Ρόδου σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Ρόδου και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, στο Δημοτικό Θέατρο.
Τελετάρχης της Περιφειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική.