Οι θάλασσες των ποιητών στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Σε ένα κατάμεστο κυριολεκτικά από κόσμο θέατρο με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η συναυλία του Αναπτυξιακού-Πολιτιστικού –Περιβαλλοντικού Συλλόγου των κατοίκων των συνοικιών Αγ. Νικολάου, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Γεωργίου. (Α.Π.Ο.Π.Ε.Σ) την Κυριακή 25-2-2018 στο Δημοτικό Θέατρο με τίτλο Οι «Θάλασσες των ποιητών!» . Ήταν μια όμορφη βραδιά γεμάτη νότες τραγούδια αγάπη και ελπίδα!

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πραγματικά μεγάλη και συγκινητική. Ακούστηκαν τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Ξαρχάκου, Λοΐζου, κ.ά., σε ποίηση Ελύτη, Καββαδία, Σεφέρη, Γκάτσου και άλλων ποιητών μας. Στη μουσική αυτή γιορτή έλαβαν  μέρος:

Η   50μελης χορωδία ενηλίκων του Α.ΠΟ.ΠΕ.Σ., «Ανοιχτή Ανθρώπινη Αγκαλιά»
Η   55μελής «Ορχήστρα» (βιολιών και μαντολίνων) παιδιών και ενηλίκων του συλλόγου.
Τα μέλη της Χορωδίας, Μαρία Καραφέρη και Κλεοπάτρα Τερλόγγου  τραγούδησαν και δίπλα στους Γιάννη Κατσιμπράκη και Λεωνίδα Σακελλαρίδη.

Ο Αυγουστίνος Τσιριμώκος και η ηθοποιός Σουσάνα Καρδούλια, μέλη της χορωδίας μας, απήγγειλαν ποιήματα.
Τη διδασκαλία των οργανικών και φωνητικών σχημάτων έκανε ο κ. Γιώργος Σακελλαρίδης ο οποίος διεύθυνε και τη συναυλία.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος ΑΠΟΠΕΣ τονίζει:
“Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας :
τους φίλους μουσικούς Κατσιμπράκη Γιάννη, Κωνσταντάκη Κυριάκο, Διακουράκη Θεοδόση,  Σακελλαρίδη Λεωνίδα, Κωνσταντάκη Νεκτάριο, Ιωσήφ Δημήτρη, Πέτρου Πέτρο, που συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια και αγάπη

Το τυπογραφείο του Νίκου Χατζηκαλημέρη για την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη, τον Δημήτρη Κλαδογένη που με τις εκπληκτικές φωτογραφίες και video απαθανατίζει τις όμορφες αυτές εκδηλώσεις μας και τον Αναστάσιο Σάββα ο οποίος με τις γνώσεις του για το internet ενημερώνει σχετικά τον κόσμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον μουσικοπαιδαγωγό και δάσκαλο μας κ. Γεώργιο Σακελλαρίδη για την  υπομονή του και για τα όμορφα μουσικά ταξίδια στα οποία μας πάει καθώς και όλους εσάς που αγκαλιάσατε με αγάπη και αυτή την προσπάθειά μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον ΔΟΠΑΡ για την ευγενική χορηγία του Δημοτικού Θεάτρου”.